JUB

Lister/dører/vinduer: NCS S0502-Y og NCS 0502-Y

Tilstøtende rom: Washed Linen i dag, men vurderer å endre. Litt for grå/grønn.

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Eldre lakkert eikegulv og bjørkefiner, matt i trapperommet.

Tak: Lakkert bjørkefiner, matt.

Hei, leter etter en lun og god farge til gang og trapperom som kan få fram gløden i eldre lakkert (matt) finervegg i bjørk, samt lakkert eikegulv (staver) og lakkert eiketrapp. Huset er fra 1947 og finervegg, gulv og finerhimling er originalt. Ønsker et generelt varmt uttrykk.

12/10/2021 17:58:39

Jotun LADY svarer:

Det første jeg tenker på mot veggene dine er grønt, ta en titt på  LADY 8546 Local Green,  LADY 8302 Laurbær,  LADY 8252 Green Harmony,  LADY 8469 Green Leaf og  LADY 8422 Green Marble. Farger som er mer ton i ton med veggen som  LADY 1303 Observe,  LADY 0280 Caravan,  LADY 12125 Impression,  LADY 12120 Desert Pink eller  LADY 12083 Devine kan også bli lekkert :-) Velg gjerne vår vakreste vegg maling noensinne  LADY Pure Color den gir veggen et supermatt, mykt og eksklusivt utseende med en unik fargegjengivelse. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Lykke til :-)


13/10/2021 11:58:31

JUB:

Hei, takk for svar. Har laget fargeprøve på Observe og Devine, Observe blir litt for beige (gul) og Devine er fin i lampelys, men litt for rosa i dagslys. Har dere en god farge mellom disse? Impression ser ut til å ha riktig mengde rødt, men den er litt mørk. Har dere en farge som f.eks kan kombineres med Impression og som er like lys som Observe? Vurderer også å male tak i samme farge i trappegangen. Tenkte dere grønt fordi den kan være komplementær til treverket - for å få fram varmen i treverket? På forhånd takk!

19/10/2021 09:13:41

Jotun LADY svarer:

Ønsker du en lys beige med like mye rødt som  LADY 12125 Impression som er lysere og mindre gul (mer dempet) enn  LADY 1303 Observe så se på  JOTUN 1816 Strand. Dette er en eksteriør farge så prøver på denne finner du i Jotun fargesenter ute, men den kan blandes i våre interiørprodukter. Jeg så for meg grønt grunnet kontrasten du da får mot treverket men beige toner er absolutt ikke feil :-) Tak i samme farge som veggen er lekkert. Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargetonen, se bilder og finne mer inspirasjon og anbefalte hvittoner. Du finner også nyttig informasjon om riktig produkt til flatene du skal male. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


19/10/2021 14:50:25

JUB:

Takk igjen:) Noen vegger er malt strie (loddrett strie som allerede er malt) og noen er sparklet og malt gips. Hvilken malingstype ville du brukt på de ulike overflatene? Himlingen er også trukket med strie.

20/10/2021 08:27:22

Jotun LADY svarer:

 De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall. Dette er malinger for slettvegg som tapet/strie/gips.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-) 

20/10/2021 14:29:06