Jon

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Lister/dører/vinduer: Bomull?

Tilstøtende rom: Minty Breeze

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Sort/ mørkt.

Tak: Hvit?

Har malt stua Minty Breeze. Har store vinduer og mye lys.Jeg har en parkett som oppleves som gul/ rød og mørk. Hvilke fargetoner kan jeg vurdere for at parketten skal oppleves lysere? Har sett på Smooting Beige. Mørkt/ sort kjøkken og spisebord. Farge på sofa er ikke valgt. Hvit/ bomnull tak dører. Sorte dørhåndtak.

22/10/2021 00:49:21

Jotun LADY svarer:

Hei Jon :-)  jeg ser at du har to innlegg, vi er flere som svarer så for at det senere ved eventuelle oppfølgingsspørsmål ikke skal blir misforståelser svarer jeg på alt her og sletter det ene innlegget.

Ingen veggfarge kan få parketten lysere, men med lysere vegger blir selvfølgelig total inntrykket i rommet lysere. Velger du en varmere tone enn  LADY 7163 Minty Breeze vil gulvet virke mindre gult hvis det er ønskelig :-)  LADY 12075 Soothing Beige er et godt alternativ til ditt gulv og den er fin til sort. Jeg tror ikke den er super til sofaen, men har jeg fortsatt deg rett så skal den byttes ut ?  Ønsker du å vurdere andre beige varianter så se på den litt varmere  LADY 12076 Modern Beige,  LADY 1140 Sand,  LADY 1016 Blek Sand og den lysere  LADY 10678 Space. Den gråere   LADY 8470 Smooth White er også lekker med tanke på blågrønt til soverommet. De lysere  LADY 1376 Frostrøyk og  LADY 1024 Tidløs kan du gjerne også ta med prøver på :-) Alle disse fungere til dine detaljer i  LADY 1453 Bomull. Det er dessverre vanskelig å si noe sikkert når vi snakker om de helt lyse tonene for de påvirkes i større grad av dine lysforhold enn de mørkere fargene. Vi anbefaler derfor alltid at du tester med  JOTUN Fargeprøve Interiør  eller store A3 prøver i både dagslys og lampelys mot gulv og møbler :-)
Til soverommet kan du gjerne velge
 LADY 5180 Oslo, noen opplever den som mer grønn enn blå så se også på  LADY 4477 Deco Blue,  LADY 4212 Norwegian Presence,  LADY 4744 Sophisticated Blue,  LADY 5030 St. Pauls Blue eller vår helt nye  LADY 5516 Iron Blue :-) 

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargetonen, se bilder og finne mer inspirasjon og anbefalte hvittoner. Du finner også nyttig informasjon om riktig produkt til flatene du skal male. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til og god helg :-)


 

22/10/2021 11:12:09