Henrik

Lister/dører/vinduer: eggehvit

Tilstøtende rom: eggehvit

Møbler/kjøkkenfronter etc.: eik

Tak: hvit

Hei, vi skal male om kjøkkenet i fargen kalk (Lady wonderwall, matt finish. Spørsmålet er hvilken farge vi skal velge på listverk rundt vinduer og dører, samt vinduskarmer. Vinduene har standardfarge fra Nordan, dvs eggehvit. Ønsker også en anbefaling om farge på taket. Alle flater er gips.

22/10/2021 09:13:26

Jotun LADY svarer:

Hei, Henrik  LADY 1001 Egghvit 0502-Y eller  LADY 1453 Bomull S0502-Y (sistnevnte er mest vanlig på fabrikkmalte detaljerer) er dessverre ikke fine sammen med  LADY 10341 Kalk. Hvis alle detaljer skal males anbefaler vi  LADY 9918 Klassisk Hvit men ikke sammen med  LADY 1001 Egghvit /  LADY 1453 Bomull disse blir da veldig gule. Skal du beholde vinduene i hvittonen de har anbefaler jeg deg å fortsette med den samme hvittonen på alt av detaljer og tak. Veggene ville jeg da malt i  LADY 10679 Washed Linen,  LADY 12075 Soothing Beige,  LADY 12076 Modern Beige eller hva med en av de gråere  LADY 0553 Ascott eller  LADY 12078 Comfort Grey for å nevne noen.

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer, panelvegg og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til og god helg :-) 

22/10/2021 12:19:01