Lene

Lister/dører/vinduer: Ønsker også forslag her

Tilstøtende rom: NA

Møbler/kjøkkenfronter etc.: NA

Tak: Ønsker også forslag her

Hei. Trenger litt hjelp med fager. Har en yttergang i dag med fargen 4017 Pilasterblå på veggene. Har nå åpnet opp videre til resten av gangen og ønsker samme farge på alle veggene. Men usikker på om Pilasterblå er litt for mørk og kald på alle veggene. Det er ingen vinduer i gangen, men får nye spotter i taket nå, så satser på litt bedre lys. Har sett litt på 5200 Dusky Blue da den på fargekartet ser litt varmere ut enn Pilasterblå. Hva anbefaler dere meg her som er noe i den duren, eller en av de jeg nevner her? På gulvet er det mørke fliser i yttergang og lyse grått laminatgulv i resten av gang. Skal også male tak og eventuellt listene om jeg må det. Ønsker også derfor anbefaling til farge på taket. Vil gjerne ha hvitt/lyst, men hvilken? Tilstøtende barnerom skal også males nå, vegger, tak og nye lister. Gulvet er lys grå laminat, samme som gang. Der er ønsket til mini lilla eller rosa, men syns lilla blir så kaldt. Tenkte derfor noe rosa ala 2782 Deco Pink. Kan farge i tak i gang også brukes i tak på soverom, hadde det vært supert, men ikke ett must om du har noe annet å anbefale. På soverom er det kun direkte sollys om sommeren på formiddag, deretter ligger rommet på skyggesiden. Skal male i helgen, så setter stor pris på raskt svar. Mvh. Lene

22/10/2021 10:38:28

Jotun LADY svarer:

Hei Lene  LADY 4017 Pilasterblå S3010-R90B (10% rødt) har litt rødt i undertonen så den er lunere/varmere enn  LADY 5200 Dusky Blue 3010-B (rent blå uten undertoner i noen retning). Det du kan vurdere er den enda litt varmere  LADY 4109 Gustaviansk Blå S3010-R80B (20% rødt). Uten bilder er det vanskelig å mene så mye om taket, men kan taket få samme farge som veggen, vil det blir fint hos deg ? Ønsker du hvite tak bør tak ha samme hvite tone som dører og lister.

 LADY 9918 Klassisk Hvit er anbefalt til disse blå men fabrikkmalte detaljer i  LADY 1453 Bomull vil fungere.  LADY 2782 Deco Pink eller den litt mørkere  LADY 2992 Delightful Pink kan du gjerne velge på barnerommet de vil fungere med den samme hvittonen som i gangen :-) Ønsker du en alternativ rosa tone med litt mindre gult i undertonen så se på  LADY 2845 Bevegelse.

Klikk deg inn på farge-linkene der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer, panelvegg og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til og god helg :-)


22/10/2021 12:29:58