Mia

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : avventer, ikke kjøpt enda. vinduer kan males

Tilstøtende rom : hele leiligheten skal males på nytt

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Veddinge Hvit kjøkken fronter på benkeskap + øverste veggskapene kombinert med Askersund benkeplate, veggplate og skap.

Tak : Tenkte i utgangspunkte eggehvit, men vurderer nå klassisk hvit pga kjøkkenfronter

Vi pusser opp hele leiligheten og er litt overveldet over fargemuligheter. En annen leilighet vi bodde i tidligere hadde en skandinavisk stil der vi brukte farger som tidløs, balanse, green harmony, green marble og sophisticated blue på rommene- og vi elsket det. Denne leiligheten ønsker vi denne gangen å innrede i stilen japandi, med tredetaljer og grå sofaer osv. Jeg er allikevel redd for at det blir for flatt/kjedelig, og leiligheten var jo malt i hvit farge før (usikker hva slags). Det er også ikke så mye direkte sollys i leiligheten, så vi vil ha det lysere. Opprinnelig tenkte jeg å ha egghvit på taket, space på veggene og kanskje noe kontrast farge. Kontraktfargene jeg vurderte er localgreen/ LAURBÆR/ green harmony, men er usikker om hvor langt kontrast fargen skal strekke seg til, eller om det er riktig fage. Så leste jeg at Veddinge hvit (fronter på vårt kjøkken) er nærmere klassisk hvit i farge (fargekode 0500-N), så jeg kan da ikke ha egghvit på taket. På soverom kommer vi til å ha et garderobeskap med lys tre farger. Ellers så ønsker vi gjerne å male dette til en annen farge også som matcher leiligheten. Badet skal ha microsement, og har ikke bestemt oss ift farge (mulig savannah sunset/soft skin, men er redd for at det ikke passer med resten av farger i leiligheten. Badegulvet skal vi beholde (mørk flis) Gulvet skal vi bytte til lys/hvit eik laminat, med oppvarmet flis 1m2 ved inngangen. Tusen takk på forhånd!

2021-12-08 10:10:05

Fargerådgiver svarer:

Hei Mia. Vi kan foreslå at du vurderer  LADY 10678 Space både på vegg og i taket. Når det er listefritt mot tak synes jeg det er mer naturlig å velge veggfargen også i taket, enn å velge en hvittone, men smak og behag ;) Lister/dører/vinduer og karmer vil jeg foreslå males i samme hvittone som kjøkkenfronter for en god helhet. Ønsker du en fondvegg i stuen vil jeg foreslå en dempet grønntone som  LADY 7629 Antique Green. Denne fargen er lekker til farger som   LADY 7628 Treasure (soverom) og  LADY 20046 Savanna Sunset/  LADY 10580 Soft Skin (bad) :))

Klikk deg inn på farge- og produkt-linkene der kan du lese mer, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. 

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til og en fin og fargerik adventstid :)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar! Jeg er litt redd for at dersom vi maler både tak og vegg i den fargen (istedenfor hvit) vil det oppleves mørkt og trangt? Vi har som nevnt ikke så mye naturlig lys + litt lav tak i leiligheten (kun 2,45 i høyde). Antique green ser jo vakkert ut! Vil du anbefale å ha det kun på en vegg i stue? Jeg vurderte nemlig å ha en annen farge fra entre (kun venstre side), til døren på soverom og hele veien til der TV-en er, og kanskje til og med hele den venstre veggen på stue, men kanskje det blir litt too much? Takk på forhånd!

08/12/2021 13:58:55

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, Mia :) Ønsker du en hvittone i taket vil jeg foreslå  LADY 9918 Klassisk Hvit som kjøkkenfrontene. Velg gjerne  LADY 7629 Antique Green på denne veggen som strekker seg fra gangen inn i stuen bak Tv. Er du redd den blir for stor kontrast til veggene ellers kan vi foreslå at du vurderer   LADY 7628 Treasure her, og heller velger  LADY 7629 Antique Green på soverommet :) Ha en finfin dag!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun