Siw

Kategorier:

Garasjeport : Ral 7016

Hei! Til våren skal vi male kledning, vinduer, mur og ytterdør, samt bytte garasjeporter, rekkverk på terrasse og terrassegulv. Egentlig fullstendig makeover utendørs! Vi vurderer antrasittgrå garasjeporter (RAL 7016) og ønsker forslag til farger på resten. Men først, vil antrasittgrå framstå som blå? Det er ikke ønskelig, så hvis det går an å velge en farge på huset som motvirker det, så er det veldig fint. Vi ser for oss en varm, lys gråfarge på veggene. Vinduer skal males og det skal ikke være så mye utskjæringer rundt vinduene. Vi bor på en øy, med mye natur rundt oss. Deler av huset er fra 1910, resten fra 80-tallet. Vi vil altså gjerne ha hjelp med en fullstendig fargepalett for huset. På forhånd takk! 😀

2022-01-15 15:22:07

Kommentar

Glemte å skrive at taket blir svart.

15/01/2022 15:40:43

Fargerådgiver svarer:

Hei Siw :) RAL 7016 vil oppleves blålig. Ønsker du ikke dette blålige preget ville jeg vurdert en annen farge på portene. Det er absolutt mange farger som fungerer sammen med RAL 7016, og noen vil fungere bedre til enn andre, men ingen som har magisk kraft til å endre det blålige preget :) Kanskje du kan velge den litt mørkere RAL 7021? Den er fortsatt kjølig grå, men oppleves mindre blå da den er dypere/sortere. Vi kan foreslå vår nye   JOTUN 1069 Villagrå på veggen med   LADY 1024 Tidløs på vinduer og  JOTUN MUR 1462 Grå skifer på grunnmur, gjerne med inngangsdør i  JOTUN 5445 Delicate Blue og terrassegulv i  TREBITT 90029 Naturlig Sølvgrå

Maler du huset med  DRYGOLIN Nordic Extreme, vår suverent beste maling noensinne, får huset en overlegen beskyttelse – tåler mest, og ekstrem farge- og glansholdbarhet som holder lengst. Malingen har oljeglans 50 som gir et vakkert, nymalt utseende. Malingen er også vannavvisende – regnsikker ned til 1 time, og selvrensende.

Fjorårets malingsnyhet   DRYGOLIN Color Expert, har et vakkert, avdempet, silkematt utseende, er spesielt effektiv mot svertesopp og alger, selvrensende og gir ekstrem fargeholdbarhet. Malingen er svanemerket.

Vindu, dør, detaljer maler du med   DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør. Muren maler du med  JOTUN DryTech Murmaling . Terrassen beises med  TREBITT Terrassebeis. Klikk deg inn på produktlinken, der kan du lese mer om hvert enkelt produkt.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter. Følg oss gjerne på https://www.instagram.com/jotun_uteinspirasjon/

for nyttige tips og inspirasjon.

Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for gode råd! Da går vi nok bort fra antrasittgrå. Legger ved bilde av standardfargene på port de har. Vurderer da enten hvit (RAL 9016) eller eventuelt lys eller mørk eik. Hva tenker du om det? Og passer de til de fargene på huset osv som du foreslo?

17/01/2022 13:56:27

Fargerådgiver svarer:

Hei :) RAL 7016 oppleves ikke blålig på bildet ditt vedlagt, og i og med det står "tilsvarende" kan det være avvik i fargen som gjør at den oppleves mindre blålig en RAL 7016. Jeg vil foreslå at du vurderer fargene hos forhandleren der du kan se fargene på fysiske porter/prøver. Foto i magasin gir ofte en misvisende fargegjengivelse.. Vi kan ikke velge farge på port, men vi hjelper deg gjerne med fargeforslag til overflater som skal males med Jotuns produkter når valget er tatt :) Fargen Grå metallic kjenner jeg ikke til, ta gjerne en titt på denne hos leverandøren. Kanskje dette er ett alternativ :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun