KariA

Kategorier:

Hei, Skal totalrenovere bolighuset på gården. Gården ligger på fjellet. Tenker å ha ca samme farge på yttervegg som i dag, men fargen har utgått. Vurderer fargen Jotun 1223 Høststemning. Med nye vinduer på huset har vi også tenkt å ha gerikt rundt vinduer ikke bare vannbrett som i dag. Hvilke farge kombinasjoner anbefaler dere i forhold til vindu m/sprosser og gerikt? Vi har tenkt at en grønnfarge kan passe til (f. eks jotun 0735 Grønn Umbra. Men gerikt og sprosser bør kanskje ha forskjellige farger? Ytterdør skal males i samme farge som vindu. I dag er det malt i en gammel farge som heter røsslyng, som vi ikke har fargekoden til. Vi er åpne for andre anbefalinger av farger også. Øvrige bygninger på gården er røde. Nytt tak får svart glasert takstein og takrenner og nedløp blir svarte.

2022-01-18 21:59:42

Fargerådgiver svarer:

Hei KariA, jeg er enig med deg - jeg ser også for meg at  JOTUN 1223 Høststemning vil kle huset og omgivelsene. Den er flott til grønt, som du selv skriver, og den tradisjonsrike   JOTUN 0745 Grønn Umbra står lekkert til på staffasje, og gjerne også inngangsdør. De nye vinduene du skal bestille, med sprosser, kan du gjerne velge i standard hvittone  LADY 1453 Bomull. Ønsker du en "mykere overgang mellom staffasje og vinduer, og noe annet enn hvite vinduer, vil jeg foreslå  JOTUN 1016 Blek Sand på vinduer og sprosser.  Skal muren males kan vi foreslå  JOTUN MUR 1491 Slipesten, og har du ett terrassegulv som skal beises kan vi foreslå  TREBITT 90028 Skyggebrun


Maler du huset med  DRYGOLIN Nordic Extreme, vår suverent beste maling noensinne, får huset en overlegen beskyttelse – tåler mest, og ekstrem farge- og glansholdbarhet som holder lengst. Malingen har oljeglans 50 som gir et vakkert, nymalt utseende. Malingen er også vannavvisende – regnsikker ned til 1 time, og selvrensende.

Årets malingsnyhet  DRYGOLIN Color Expert, har et vakkert, avdempet, silkematt utseende, er spesielt effektiv mot svertesopp og alger, selvrensende og gir ekstrem fargeholdbarhet. Malingen er svanemerket.

Vindu, dør, detaljer maler du med  DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør. Muren maler du med  JOTUN DryTech Murmaling . Terrassen beises med  TREBITT Terrassebeis. Klikk deg inn på produktlinken, der kan du lese mer om hvert enkelt produkt.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter. Følg oss gjerne på https://www.instagram.com/jotun_uteinspirasjon/

for nyttige tips og inspirasjon.

Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun