Mette

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull

Tilstøtende rom : Soft skin

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Mørkt brunt treverk spisestue

Tak : Chi

Vi får nytt kjøkken med frontfarge NCS s2002-Y50R. I tillegg åpnes kjøkken og stue mer opp mot hverandre. I stue har vi fra før fargen blåis og vi har en vegg med st.pauls blue. Gulvet vil bli ganske mørkt med farmhous oak farge på laminat. Før man kommer inn i stue har jeg en gang i fargen soft skin med sense detaljer. Jeg har et ønske om å endre stuefarge til en lys grønn, pale green eller pale linden (kom gjerne med forslag her og mtp hva som kan være fint til mørkt gulv), Over benkeplaten på kjøkkenet ønsker jeg en mørkere grønn og lurer på om dere har noen gode forslag til hva som kan harmonere? Et annet alternativ er å la stue fortsette å være blåis og st.pauls men hva vil da bli fint på nytt kjøkken? Er det blåfarger som harmonerer både til ncs s2002-y50r og blåis/st.pauls?

2022-01-21 13:22:14

Fargerådgiver svarer:

Hei Mette

Uten bilder er det vanskelig å gi fargeråd, men sammen med dine kjøkkenfronter i S2002-Y50R vil en dyp blåtone som  LADY 4744 Sophisticated Blue eller den   LADY 4477 Deco Blue fungere fint. Hva med  LADY 4744 Sophisticated Blue på kjøkkenet og  LADY 4477 Deco Blue i stuen ? De vi også fungere i møte med  LADY 10580 Soft Skin og  LADY 2024 Senses.  Sammen med dine detaljer i  LADY 1453 Bomull vil  LADY 8281 Pale Linden fungere, men du må vurdere den opp mot dine kjøkken fronter som har en stor andel av rødt i undertonen ;)

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Supreme Finish eller  LADY Interior Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar. Nesten alt i stue og kjøkken er revet pga oppussing så det er ikke mye å ta bilde av. Men nå lurer jeg på om fargen green harmony kan passe til kjøkkenfrontene med ncs kode s2002-y50r? Vi tenker nå å ha samme farge i både kjøkken og stue for å få en helhet. Men hvis vi går for green harmony (såfremt den er fin til kjøkkenfrontene) så lurer vi på hva som kan bli pent på lister og i tak? Vi har fått mange nye vinduer og jeg går ut i fra at de er i bomull.

25/01/2022 12:13:31

Fargerådgiver svarer:

Hei Mette

Sammen med dine kjøkkenfronter i S2002-Y50R vil  LADY 8469 Green Leaf vippe dine kjøkkenfronter i en mer rosa/lilla retning. Hva med en varm tone som  LADY 20142 Daydream sammen med dine kjøkken fronter som vil harmonere med  LADY 8252 Green Harmony i stuen?

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for svar. Det var viktig å få tilbakemelding om. Pluss at det var en spennende kombinasjon som du foreslår. Et lite spørsmål til. Hvordan passer evt st pauls blue til s2002-y50r?

26/01/2022 12:46:23

Fargerådgiver svarer:

Hei Mette

 Jeg opplever  LADY 5030 St. Pauls Blue vil vippe litt mer grønnlig i møte med dine fronter. Da holder jeg en knapp på de varmere blå tonene  LADY 4477 Deco Blue eller  LADY 4744 Sophisticated Blue ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for svar. Kjenner der er vanskelig å velge farger. Etter ditt forslag med daydream over kjøkkenbenken så har jeg nå også begynt å se på jordfarger. Målet mitt er å få en lun og hyggelig stue/kjøkken. Vi får et ganske mørkt gulv. Brunt med litt grådig skjær i seg. Vi har en mørkebrun spisestue og vi ønsker oss en mørkebrun sofa. Kjøkkenet har jo de frontene det har. Hvis du skulle kommet med et forslag med jordfarger. Hvordan hadde det sett ut?

27/01/2022 15:50:44

Fargerådgiver svarer:

Hei Mette

Uten bilder er det vanskelig å gi råd, men sammen med  LADY 20142 Daydream og dine kjøkkenfronter kan du ta en titt på den lysere  LADY 20055 Dusty Rose som er lekker til mange bruntoner. Ønsker du en mørkere tone se på  LADY 20145 Wisdom. Hva med en blåtone som  LADY 4477 Deco Blue eller  LADY 4638 Byge i stuen. Bruntoner som  LADY 2363 Solid,  LADY 1878 Gren eller  LADY 2201 Varm Lin vil også funger mot dine fronter. Du kan jo også fortsette med samme farge på dine vegger som du har på dine kjøkkenfronter som vil gi et lekkert og sømløst utrykk sammen med  LADY 20142 Daydream over kjøkkenbenken;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen Det er mange gode forslag men likevel så har jeg ikke klart helt å bestemme meg. Jeg legger ved et bilde av et arvet teppe vi ønsker å ha I stua. Jeg legger også ved et bilde av det gulvet som kommer til å bli lagt i stue og kjøkken. Til sist legger jeg ved et bilde fra byggeprosessen hvor dere får et inntrykk av stuevinduer. Bildet er tatt fra der hvor kjøkkenet vil være. Kjøkkenet vil ha fronter som nevnt i s2002-y50r. Gangen inn til stue har fargen soft skin. Ser for meg grønntoner og jordfarger. Håper dere har fortsatt anledning til å komme med flere råd.

29/01/2022 14:24:21

Svar:

Til info så er vinduene og terrassedør helt nye. Jeg går ut I fra at de er i fargen bomull. Jeg ønsker ikke å måtte male dem. Ønsker tips om farge I tak og lister også.

29/01/2022 14:25:45

Fargerådgiver svarer:

Hei Mette

 Takk for bilder ;) Sammen med dine kjøkkenfronter og teppe jeg opplever har litt gylne toner vil en mørk blåtone som  LADY 4477 Deco Blue bli lekker til stuen ;) Den er fin i møte med både  LADY 10580 Soft Skin og  LADY 20142 Daydream. Ta også en titt på  LADY 1929 Muskatnøtt eller  LADY 10249 Sober eller den mørkere  LADY 2523 Metropol til stuen. En mørk grønntone som  LADY 7613 Northern Mystic LADY 8304 Timian eller  LADY 7354 Sort Pepper vil også gi et rolig uttrykk. Her må du selv vurdere hvilken som fungere best mot dine gulv og teppe ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun