Anne M

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : S3005 g80y

Tilstøtende rom : Washed linen, s3005 g80y

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Fleksibelt

Tak : Samme som vegg

Hei. Vi pusser opp og har bestemt oss for fargen s3005 g80y i stue og kjøkken, da det var den mest nedtonede grågrønn vi fant. (Hvis dere har tips til en grønn som er enda mer mot grå, i nokså samme valør, så setter vi pris på det. Vi ønsker en farge som er grønn, men som er nedtonet, slik at den ikke blir «for mye».) Vi har en delvis åpen stue-kjøkken løsning. Kjøkkenet er ca 10 m2 og vi har ca 1,5 m åpning til stuen. Vi har hørt at kjøkkenet virker større hvis man har vegg og fronter i samme farge. Men lurer på om dette kan bli litt «for mye». Vi har kjøpt et brukt kjøkken som vi skal male og lurer på om dere har tips til hvilken farge vi skulle malt kjøkkenet? I samme som vegg? En mørkere valør? Eller i en annen farge, som feks beige eller hvit? Dersom vi maler det grønt tenkte vi også at trefarget benkeplate kunne være fint. For øvrig er taket i stua i hvitpigmentert panel. Gulv i stue og kjøkken er pergo romantic oak. Kjøkkenet har takplater, så vi hadde tenkt å male det samme farge som veggen. Alle vinduer og karmer blir malt samme som vegg. Dørene er originale i mørkebrunt tre fra 70 tallet. Gangen utenfor blir sannsynligvis washed linen. Vindu på kjøkkenet er mot nord, i stua mot vest.

2022-01-21 20:48:20

Fargerådgiver svarer:

Hei Anne S3005-G80Y er lekker, vi har ingen grønntone som er gråere men vi har en beige som er litt grønn i undertonen, den heter  LADY 1288 Granskygge, du kan jo ta en titt på den før du gjør et endelig valg. Fronter i samme farge som veggen gir et rolig inntrykk men jeg er litt enig i at det kan bli litt mye av den samme fargen. Vil du ha mørke fronter er  LADY 7354 Sort Pepper,  LADY 1434 Elegant,  LADY 9938 Dempet Sort og  LADY 8422 Green Marble lekre. Vil du ha lyse fronter så se på  LADY 0201 Antikkhvit LADY 8263 Eleganse,  LADY 8303 Hvitlyng,  LADY 1563 Mørk Strandsand og  LADY 8282 Hvit Pepper lekre. Om du bør velge lyse eller mørke fronter er smak og behag, for meg er det vanskelig å si hva jeg ville valgt basert på bildene jeg har fått :-) Klikk deg inn på farge-linkene der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer, panelvegg og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for gode råd. Kjøkkenet er i lakkert bjørk, men noen av frontene er hvite. Hvis vi får tak i de resterende kunne vi pusset og hvitpigmentert treverket slik at vi beholder de i tre. Hva slags overflatebehandling hadde dere anbefalt på dette mtp. Belastningen et kjøkken får fra vann osv. Hvordan er det å hvitbeise og deretter ha matt lakk oppå. Eventuelt matt gjennomsiktig gulvmaling/gulvlakk. Eller fungerer jotun panellakk tilstrekkelig til å beskytte treverket Hadde dere anbefalt hvit eller grå/svart benkeplate til dette? Sammen med s3005g80y vegg. Bildet av kjøkkenet er fra der vi hentet det, så det blir litt anderledes satt opp. Kjøkkenet vil være i u form med overskap kun på to av sidene.

27/01/2022 11:27:21

Fargerådgiver svarer:

Vi har  JOTUN Panellakk og  LADY Pure Nature de er anbefalt til vegg ikke kjøkkenfronter men ta en prat med våre eksperter på Teknisk Service, du treffer dem på: https://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/chat/index.aspx eller 33 45 75 30.


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun