Farge på Skistua

Kategorier:

- Stue

- Annet

Lister/dører/vinduer: Hvite lister rundt dører og vindu

Tilstøtende rom: Lite rom er sort-beiset med furu-panel og noen heltrekkende hvite skap

Hei Line, vi er i ferd med å pusse opp Skistua. Dette er påbegynt ved å beise kledning (furu) med Lady Pure Natur, 9043 Sjøsand. Dette er gjennomført i ca 1/2 stua. Vi er veldig usikre på om vi skal videreføre furu+Sjøsand beis rundt resten av stua. Eventuelt om vi må bryte med annen farge. Taket er tenkt malt hvitt, og lampene skal byttes i kvadratiske og litt flatere (mulighet for dimming). Det er også ønske om å ha en viss "hytte" faktor, men ikke for stor. Så spørsmålene blir: 1. bør vi fortsette med bekledning og sort beis, el blir det for mørkt? 2. Hvis for mørkt, hva kan vi bryte med? 3. Vil hvitt tak være for "skinnende"? Mottakelige for andre tips også. Sofamøblement blir byttet når endelig farge er på plass. Kan dere hente bildene her? https://1drv.ms/u/s!AttO1VxkhDcwlZV2fNHKVuLWKyaeUQ?e=xb9XmC (Bare for ikke å strupe detaljer...) /Edvard

12/05/2022 21:30:05

Fargerådgiver svarer:

Hei Edvard, takk for bilder og flott film :-) 

Dere er godt på vei til et veldig hyggelig rom med passe mye "hytte" faktor. Hvis dere fortsetter med panel på alle veggene blir det kanskje i overkant mye "hytte" faktor :-)

Hva med å male det som i dag er slette vegger i en deilig farge. Jeg ser for meg farger som   LADY 8469 Green Leaf eller  LADY 8252 Green Harmony. De er lekre til 9043 Sjøsand og fine til de blå stolene. Hva er underlaget på veggen, kan du kanskje velge kalkmaling   LADY Minerals ? Hvitmalte tak blir veldig hvitt og litt hardt mot panelveggen og ikke minst gulvet. Hvis mulig ville jeg beiset taket i  LADY Pure Nature 9043 Sjøsand. Dagens hvite taklister ville jeg bytte ut med ubehandlet tre slik at taklister kan få samme farge/behandling som taket. Er taket tidligere beiset med  LADY Pure Nature eller er det lakket med  JOTUN Panellakk ? Hvis det er behandlet med  JOTUN Panellakk anbefaler jeg å male taket, men gjerne i noe annet enn hvitt. Hvis taket må males vil jeg anbefale en farge som matcher gulvet, kan du da sende meg et nærbilde mot et hvitt ark, tatt i godt dagslys ?

Dører, vinduer, foringer og alle lister ville jeg malt i samme farge som veggen. Den hvite døren på veggen der dere har panel bør også få samme farge som de malte veggene :-)

Ta en prat med resten av dugnadsgjengen, hvis dette ikke faller i smak snakkes vi nærmere etter helgen. Nyt helgen og solen, vi snakkes  :-)  

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, her var d mye tips. Kommer tilbake ❤️

13/05/2022 13:51:58