Fargesette gammelt sørlandshus

Kategorier:

- Stue

- Barnerom

- Soverom

- Bad

- Kjøkken

- Kontor

- Gang

Lister/dører/vinduer: Bomull og klassisk hvit antar jeg

Vi skal straks ta over et nytt hus, og tenker å male samtlige rom. Jeg prøver å legge en plan for hvilke farger jeg kan benytte på de ulike rommene. Jeg ønsker med en avstemt dus fargepalett der nesten hvert rom har en ny fargenyanse. Jeg går ut i fra at hvittonene på lister og dører både kan være bomull og klassisk hvit (og ikke sikkert jeg makter å endre på dette). Jeg går for tradisjonelt hvitt i tak. Gulvene blir nok hvitpigmenterte, eventuelt malt treverk (men da finner jeg en maling som passer veggene). Jeg har vurdert disse til veggene i de ulike rommene: - Blek sand (stue, men jeg vurderer en mildt rosa sofa, blir det feil?) - Løvsal (spisestue, det er åpen dobbelt dør mellom stue og spisestue) - S2005-R90B fra fargevifte (blåtone på kjøkken, vurderer å male et gult spisebord og ha mørkere pinnestoler i blått (disse fargene tar jeg senere)) - S2005-Y70R (soverom og kanskje vaskerom, kræsjer dette med bomull om det er det på lister?) - Space (gang og trappeløp hvor det er sorte fliser på gulv) - Andre soverom (velger mellom fargene ovenfor) Alle fargene starter på S2005 (bortsett fra Space), blir det så likt at man ikke ser forskjell eller behagelig? Jeg har også vurdert Pale Linden, Nordic Breeze, Space, Soft Skin og Lys antikkgrå og eventuelt Myk fra Rhythm of Life. Er det andre dere kan anbefale som palett som inneholder flere farger, men ca. med i samme sorthet og kulørhet? Jeg er heller ikke fremmed for gultoner.

12/05/2022 22:43:30

Fargerådgiver svarer:

Hei

Vi hjelper deg gjerne, men vi trenger bilder av alle rom som skal males slik at jeg får et godt inntrykk av lysforhold, gulv og farger på dine møbler. Det er viktig at bildene er tatt i godt dagslys slik at farge-gjengivelsen blir så riktig som mulig. Uten bilder blir det dessverre vanskelig å gjøre en faglig god vurdering. Bildene blir ikke publisert, det er bare du og jeg som ser dem. Hører fra deg. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, vi har ikke tatt over enda, så det er litt vanskelig med bilder. Men jeg får sende med prospektet. Det er ikke våre møbler da, men du får jo ett inntrykk. :-) https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=150030138 Hilsen Kerstin

13/05/2022 13:22:19

Fargerådgiver svarer:

Hei

Hva med en deilig beige palett bestående av de lyse  LADY 1024 Tidløs, eller  LADY 1376 Frostrøyk,  LADY 10678 Space,  LADY 12075 Soothing Beige og  LADY 12076 Modern Beige sammen med de litt mer gylne fersken tonene,  LADY 10290 Soft Touch,  LADY 12083 Devine,  LADY 12084 Dusky Peach,  LADY 12085 Rural,  LADY 2024 Senses eller  LADY 20120 Organic Red. Ønsker du grønntoner kan du ta en titt på  LADY 7629 Antique Green,  LADY 7628 Treasure eller  LADY 8281 Pale Linden. Jeg ser også for meg det vil bli lekkert med tømmervegg i en mer dempet grønn tone som  LADY 7613 Northern Mystic som vil bryte litt mer de lyse veggene. Er dette farger som vil harmonere med dine møbler og tekstiler ?

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Supreme Finish eller  LADY Interior Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun