Hvit fasadefarge som passer til vinduer med alukledning i RAL9010

Kategorier:

- Annet

Lister/dører/vinduer: Aluminimumskledning på vinduer: RAL 9010

Hei, dere! Jeg har en klassisk enebolig fra 1950 som jeg nå pusser opp. Det byttes i disse dager til ny kledning og nye vinduer. Sjefen i huset vil at huset skal være hvitt og da er det viktig at jeg leverer etter forventingene :) Det er her dere kommer inn og kanskje kan hjelpe meg til å treffe best mulig: Kledningen er med Jotun Ultimat mellomstrøk i fargen eggehvit. Nye vinduer som nå er satt inn er med aluminiumskledning i fargen RAL 9010 (80 glans). Eggehvit oppleves som mer gul sammenlignet med alu-klendingen på vinduet. Jeg har derfor kjøpt et spann med Drygolin Extreme blandet etter RAL 9010 med håp om å komme fram til fasadefarge som passer vinduene, men denne fasademalingen oppleves som hvitere enn alu-kledningen når jeg maler rundt vinduet. Jeg er redd fasademaling i RAL9010 vil bli for hvitt og blendende på store veggflater, men er ingen ekspert på dette med farger. Spørsmål: Hvilken farge i hvit vil dere anbefale å benytte sammen med vinduer i farge RAL9010? Tanken er å benytte meg av et tilbud på Drygolin Extreme som går ut i morgen og begynne å male snarest mulig. Jeg håper derfor på raskt svar, men har forståelse for om dere har mye å gjøre. Jeg er også tilgjengelig på telefon. Mvh. Thomas 

13/05/2022 11:29:00

Fargerådgiver svarer:

Hei

Ønsker du huset skal oppleves hvitt vil du det med samme hvitfarge på alle flater ;) Du kan oppleve dine vinduer vil reflektere mer av lyset da den er malt i høyere glans enn veggen. Det er bare lekkert synes jeg ;)

 Ønsker du en litt mer varm gråaktig hvit nyanse på veggen sammen med dine vinduer i RAL 9010 kan du ta en titt på  JOTUN 1376 Frostrøyk. Se også på den rene grå  JOTUN 1274 Dus. Her må du selv vurdere hvilken farge som vil harmonere best i møte med ditt tak og omgivelsene. Lykke til og god helg ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for god hjelp, Line! Alltid bra å ha med en ekspert i faget :) God helg til deg også! Mvh. Thomas

14/05/2022 09:54:28