Fargevalg kjedet enebolig

Kategorier:

- Enebolig

- Rekkehus

Hei, Vi skal male huset vårt og trenger hjelp til å velge farge. Huset ligger i enden av fire kjedede eneboliger. De andre husene er malt i front, brun jord og en lys grå farge. Vi har sett på bl.a. vika, front, herregårdsgrønn og stockholmsgrønn. Huset er fra 60-tallet og var malt i en lys grå farge før bytte av kledning. Denne fargen ble for kjølig og lys for oss.

2022-05-13 21:28:39

Fargerådgiver svarer:

Hei Sammen med  JOTUN 1899 Front og  JOTUN 10254 Brun Jord opplever jeg  JOTUN 0546 Vika kan vippe litt mer grønnlig. Hva med  JOTUN 1434 Labrador som vil gi en fin mørk kontrast. Ønsker du en lysere tone vil  JOTUN 1284 Svolvær eller  JOTUN 1016 Blek Sand bli fine. Ønsker du en grønn tone ser jeg for meg det vil gi et rolig utrykk med  JOTUN 8413 Herregårdsgrønn som er mørkere enn  JOTUN 7653 Stockholmsgrønn. Du må selv vurdere hvilken farge som vil fungere best i møte med gråtonen på det siste huset. Ønsker du vår vurdering trenger vi en NCS fargekode eller en Jotun standard fargekode på denne.

Maler du huset med  DRYGOLIN Nordic Extreme, vår suverent beste maling noensinne, får huset en overlegen beskyttelse – tåler mest, og ekstrem farge- og glansholdbarhet som holder lengst. Malingen har oljeglans 50 som gir et vakkert, nymalt utseende. Malingen er også vannavvisende – regnsikker ned til 1 time, og selvrensende. Årets malingsnyhet  DRYGOLIN Color Expert, har et vakkert, avdempet, silkematt utseende, er spesielt effektiv mot svertesopp og alger, selvrensende og gir ekstrem fargeholdbarhet. Malingen er svanemerket.

Vindu, dør, detaljer maler du med  DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør.  Klikk deg inn på produktlinken, der kan du lese mer om hvert enkelt produkt.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter. Følg oss gjerne på https://www.instagram.com/jotun_uteinspirasjon/ for nyttige tips og inspirasjon. Lykke til og god  17. mai ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Takk for svar. Vi valgte Vika og er litt usikre på om vi ble fornøyd da fargen varierer veldig med lyset. Vi lurer på hva dere anbefaler rundt inngangspartiet (vegger, trappen, tak, gelender) og inne i balkongen. Bør vi male med hovedfargen på huset eller en staffasjefarge? Vi har nå funnet ut at inngangsdøren er i fargen s 6500-n. Må denne males siden det er en kjølig farge? Hilsen Merete

30/05/2022 19:53:19

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, den kjølige grå døren og ikke minst trappen er ikke heldig sammen med  JOTUN 0546 Vika. Hva med veggene ved inngangen og verandaen i  JOTUN 1016 Blek Sand, dør i  JOTUN 7658 Københavnsgrønn og trapp i  TREBITT 90028 Skyggebrun. Gråtonen på trappen må da selvfølgelig fjernes først :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun