Farge på (grunn)mur

Kategorier:

- Enebolig

- Mur

Dører/vinduer/garasjeport :

Grunnmur og tak :

Hvilken farge bør jeg gå for på muren når fargen på huset er brunsvart. Huset er typisk 70-talls hus omringet av masse grønn vegetasjon. Huset ligger på en høyde og rager i terrenget. Grunnmuren stikker en god del over bakkeplan enkelte plasser, avbrutt av en rekke med vinduer (kalles de husmorvinduer?). Jeg har tenkt en mørk farge på muren for å få frem høyden på huset. Tenker hvit mur vil gjøre huset oppstykket og understreke 70-tallet, og lys grå mur er jeg redd vil skinne i lilla… hva vil du råde meg til? Jeg har søkt og søkt, men det er lite fargeråd rundt grunnmur.

2022-05-14 20:12:26

Fargerådgiver svarer:

Hei :-) Sammen med  JOTUN 0734 Brunsvart er mur i  JOTUN MUR 11130 Shade lekkert, vil du enda litt mørkere se på  JOTUN MUR 11140 Ash Brown :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for gode fargeråd. Hva vil det gjøre med uttrykket på huset om en går for samme farge på grunnmur som huset er malt i (altså brunsvart)? Går det an?

30/05/2022 07:02:00

Fargerådgiver svarer:

Jeg synes ofte det blir litt tungt og med mur og vegg i samme farge , men smak og behag.  JOTUN 0734 Brunsvart kan ikke blandes i  JOTUN DryTech Murmaling da må du bruke  JOTUN Original Akryl Murmaling. :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun