Nye farger på hytta på Sjusjøen

Kategorier:

- Stue

- Soverom

- Bad

- Kjøkken

- Gang

Hytta har stue, et relativt stort kjøkken sentralt, tre soverom, to inngangspartier, og et lite bad. Vi har sett på fargepalettene til Jotun, og har foreløpig landet på at vi liker best fjellhyttepaletten, men ønsker også innspill til om skogshyttepaletten kanskje kan være bedre/finere? Det er blanding av skog og myr akkurat rundt hytta Vi er ikke så glad i for mørke farger (synes mange moderne hytter er for mørke) Hytta er gammel, og det er lite gjort de siste 15 årene. Vi vil nå prøve å få et mer helhetlig og moderne preg, og har planer om en lav-budsjett oppussing med også noe nye møbler, lamper, gardiner osv. men starter altså med maling. (legger heller penger i god maling, og skal få folk til å gjøre det, så det blir ordentlig, ganske mye jobb, vinduer, lister osv... ) Ønsker spesielt råd om farge og glans på kjøkkengulv. Hvis vi velger fjellhyttepaletten? har dere gode råd generelt mht. kombinasjoner av grunnfarger og interiør, fks. kjøkkenskapene, bør de være samme farge som veggen, eller en kontrast? hva med vinduskarmer? alle tak hvite ?? Som dere ser er deler av stua "hvitkalket", og resten i furu. Hva vil dere anbefale her? Vi har tenkt at interiørbeis (fks. et strøk Sjøsand) kunne blitt fint på veggene i hele stua? Gulvet er lakkert furu i stua, det hadde vi ikke tenkt å gjøre noe med, vil det funke sammen med fjellhyttepaletten? På de andre rommene er vi mer innstilt på å male. På forhånd tusen takk for råd!

2022-05-15 13:31:25

Fargerådgiver svarer:

Hei :)  Jeg synes gulvet ditt på kjøkkenet var en nydelig historisk farge, så denne ville jeg beholdt :) I takene ville jeg valgt  LADY 1376 Frostrøyk som en fellesnevner i alle rom. Ta en titt på  LADY 12075 Soothing Beige og/eller  LADY 12076 Modern Beige som basefarger på vegger. Hva med  LADY 12075 Soothing Beige på kjøkkenvegger med skapfronter i  LADY 12076 Modern Beige. Disse er nydelige til  LADY Pure Nature 9043 Sjøsand og ditt kjøkkengulv.

Jeg vil anbefale deg å beise ubehandlet panel med  LADY Pure Nature 9036 Hvitkalket for å få mest mulig likt underlag FØR du beiser alt med  LADY Pure Nature 9043 Sjøsand.

En god fargepalett på detaljer og soverom, ta en titt på  LADY 2993 Kilim,  LADY 8494 Organic Green,  LADY 8479 Evergreen,  LADY 8252 Green Harmony og  LADY 1909 Kalkoker.

Klikk deg inn på farge-linkene der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. 

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer, panelvegg, paneltak og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank. Hvis ubehandlet panel skal males må du grunne med  Jotun Kvist- og sperregrunning.

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)



Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun