Fargeråd som skal passe med tilbygg

Kategorier:

- Enebolig

Dører/vinduer/garasjeport :

Grunnmur og tak :

Hei, Vi har et hus fra 1970 som har vært malt i mange ulike farger opp igjennom årene. Nå er det hvitt (eller ihvertfall en form for hvit). For noen år siden satte vi opp et tilbygg i funkisstil, dette i smalere panel i royalimpregnert brunt trevirke. Vinduene er her i antrasittgrå. Nå har vi lyst til å skifte ut vinduene på "gammelhuset" og samtidig skifte kledning og farge på dette. Vi har vært litt fram og tilbake når det gjelder fargevalg uten at vi har klart å lande. Vi har snakket om smalere panel, omtrent som på tilbygget, bare stående i stedet for liggende. Vi ønsker dessuten sorte vinduer, og så har vi snakket om å bruke fasadeplater i sort i feltene mellom vinduene. Tanken er å endre på en del av vinduene, til samme stil som på tilbygget. Jeg hadde vært veldig takknemlig for råd, spesielt når det gjelder hvilken farge som kan passe ved siden av royalimpregnert brun og til sorte vinduer. Jeg har vært inne på en slags støvet rosa/brun farge, men har ikke akkurat møtt begeistring for dette fra min bedre halvdel ;P Legger ved bilder av både gammelt hus og tilbygg, samt garasje og nabohusene. Det siste er en skisse over slik jeg har tenkt vinduene på forsiden av huset. På forhånd takk for hjelpen!

2022-06-20 17:31:24

Fargerådgiver svarer:

Ønsker du transparent kledning på den gamle delen bør du velge samme som på tilbygget slik at det blir likt. Vil du male ville jeg valgt  JOTUN 0734 Brunsvart i møte med kledningen du har. Jeg ville ikke valgt sorte vinduer, men samme RAL kode som du har på tilbygget. 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, og takk for svar. Vi lurte litt på å bryte til en helt annen farge, for å holde på forskjellen mellom de to byggene. Noen forslag til en farge som kunne passet da? Vi har faktisk også vært innom brunsvart, men er redd hele bygget blir å virke veldig stort.. Mvh Nina

23/06/2022 00:12:57

Fargerådgiver svarer:

Hva med  JOTUN 8413 Herregårdsgrønn,  JOTUN 8426 Dewy Green,  JOTUN 10168 Muted Yellow,  JOTUN 1223 Høststemning,  JOTUN 1939 Sandbeige eller  JOTUN 1284 Svolvær alle disse er lekre mot kledningen på den nye delen :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun