Farge utvendig dør

Kategorier:

- Enebolig

Vi bygger hus - farge panel utvendig er sandgrå beis. Vi ønsker forslag til farge på utvendig dør (gjerne en varmtonet om det passer med sandgrå?) . Vi ser for oss blå eller grå dør. Vindu karm er hvit.

2022-06-21 10:57:09

Fargerådgiver svarer:

Hei Birgitte

  TREBITT 9076 Sandgrå er fin sammen med  JOTUN 0730 Fjellblå eller den lysere  JOTUN 5445 Delicate Blue. Ønsker du en gråtone se på  JOTUN 1434 Labrador  JOTUN 1462 Grå Skifer eller  JOTUN 1877 Valmuefrø. Døren maler du med  DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør. Her må du vurdere hvilken farge som vil harmonere best i møte med fargen på grunnmur, takstein og dine omgivelser. Ønsker du vår vurdering må vi ha fargekoder på mur, vinduer, terrasse, link til takstein og gjerne et bilde som viser hvor huset skal plasseres. Hører fra deg ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen! Vi trenger litt mer hjelp til farger innvendig. Vi bygger som sagt et nytt hus og ønsker tips til farger inne - egentlig på alle rom. Er det mulig å sende på et annet format (vi har tegning av hus i PDF format). - vi ønsker i utgangspunktet lyse farger i de fleste rom. - det er listefrie vinduer - innvendige dører er hvite og stikkontakter osv er hvite. - Vi har en stor inngangsdør ( 2m bred og 2.30 høy som vi valgte er i fargen Delicate Blue. - moderne hus, men med enkeltelementer av tradisjonelt / herskapelig. Eks vi har tradisjonelle dører, ikke glatte. - Kjøkkenfronter er hvite. Huset ligger ved sjøen (20-30 meter) og de store vinduene har utsikt mot sjø. Kan dere hjelpe oss med forslag til farger som vi kan bruke?

04/08/2022 11:57:13

Fargerådgiver svarer:

Hei Birgitte

Det er dessverre ikke mulig å laste opp PDF-filer. Vi støtter JPG, JPEG, PNG og GIF. Hvilken hvittone har du på dine hvite detaljer og kjøkkenfronter? Fint om du også kan sende en link til gulvet, og bilder av møbler og tekstiler vi skal ta hensyn til. Hører fra deg, og riktig god helg ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Jeg har ikke fått tak i de som leverer gulvet enda, så kommer tilbake til deg angående fargene på dette. Det skal i alle fall være i forholdvis lys eik og fiskeben. Når det gjelder fliser inngangsparti så har jeg lagt ved bilde (gir vel ikke helt fullverdigbilde av faktisk), og den heter Shellstone Grey. Denne fliser skal også på WC oppe og nede (skal male veggene på disse.) Jeg fant ikke noe fargekode på de hvite frontene på kjøkkenet, men det er heter Melamine White fra Epoq. I underetasjen som har jeg og samboer et områder med bad og walk in closet. Bak sengen så er det en vegg som går opp til 140 cm. De to guttene våre har de to soverommene som er like. Guttene er 3 og 6 år gamle. Ta gjerne kontakt om du har andre spørsmål. På forhånd takk for hjelpen. Mvh Birgitte

08/08/2022 15:29:55

Fargerådgiver svarer:

Hei Birgitte

Gulvflisen din ser litt kjølig ut stemmer det?  Vi trenger en fargekode før vi kan gi fareforslag til vegger som skal males. Ta kontakt med din kjøkkenleverandør som har fargekoder på alle sine fronter ;) Hvitt er ikke bare hvitt.  LADY 9918 Klassisk Hvit er en ren hvittone, mens  LADY 1453 Bomull er mer gyllen. Du skriver hvite inne dører, men hvilken av hvittonene er det? Hører fra deg ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei! Da har vi samlet litt info om fargekoder: Kjøkkenfronter : hvit chalk s0300-NN. Benkeplate i komprimert sten (avbildet på bilde) er hvit med spill (ikke mulig å få fargekode på denne). Innvendige dører og vinduer: NCS s 0502-Y Stikkkontakter og lysbrytere : RAL 9003 Flisene heller mot en litt kald tone : vet ikke om det «kræsjer» mot den store inngangsdøren (2 m bred) som er i Delicate Blue? Hører fra deg om det er noe. Bildene jeg har lagt ved er utsikten , så vi prøver å få inn naturen og stemningen med sjøen.

19/08/2022 13:49:22

Fargerådgiver svarer:

Hei Birgitte

Takk for fargekoder på dine kjøkkenfronter som hos oss heter  LADY 9931 Pure S0300-N en ren hvittone og dører i  LADY 1453 Bomull S0502-Y. som er en mer gyllen hvittone. Sammen med  JOTUN 5445 Delicate Blue på ytterdøren vil det bli fint å velge  LADY 7637 Exhale eller  LADY 6378 Iconic i gangen. Du kan enten velge å ta den inn i stue/kjøkken eller velge en lys tone på stuen som   LADY 10679 Washed Linen  LADY 8470 Smooth White eller den lysere  LADY 1376 Frostrøyk som er fine i møte med fargen i gangen. Hva med  LADY 5249 Linblå og  LADY 7629 Antique Green på gutterommene og  LADY 1032 Grå Harmoni,  LADY 1434 Elegant eller  LADY 5180 Oslo på hovedsoverommet ?

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer, møbler, panelvegg og paneltak males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til og fortsatt god sommer ;)


 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Takk for svar gode svar! Spørsmål - om vi ønsker lyse vegger i gang og trappeoppgang slik at døren kommer frem (delicate blue), fungerer det med hvitfargene som du har anbefalt i stue/kjøkken? Vi vurderer å gjøre det litt omvendt av det du sier, ta lyse vegger i gangen og kanskje iconic eller exchale på veggene i stue kjøkken. Hva tenker du med det? Soverom voksne, kan du anbefale noen andre lysere farger? Hva fungerer best på små wc? Mørke eller lyse farger? Vi har en litt kald farge på flisene på gulvet. Jeg har funnet ut at fiskebensparketten og trapp vil være i eik hvit lasur.

01/09/2022 09:53:08

Fargerådgiver svarer:

Hei Birgitte

Du kan fint velge en av de lyse tonen i gangen sammen med  JOTUN 5445 Delicate Blue på ytterdøren sammen med  LADY 7637 Exhale eller  LADY 6378 Iconic på stuen. Velger du  LADY 10679 Washed Linen i stuen kan du ta  LADY 1376 Frostrøyk på det hoved soverommet og på et lite toalettrom kan det bli tøft med samme farge på alle flater, gjerne en mørk tone som  LADY 20145 Wisdom som fungere med mange kjølige lyse toner på fliser i mine øyne ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun