Male hus ved sjøen

Kategorier:

- Enebolig

Dører/vinduer/garasjeport :

Grunnmur og tak :

Hei. Vi skal male huset vårt. Nærmeste nabo er sjøen. Det er malt i kritthvitt farge i dag. Vi synes det er fint med hvitt. Det passer til sørlandshuset. Men vi merker at det er ubehagelig å være utenfor huset når sola står på. Det er utrolig blendende. Finnes det en hvit/ lys farge som ikke er like blendene? Mvh Inger

2022-06-21 13:46:05

Fargerådgiver svarer:

Hei Inger :) Jeg har selv  JOTUN 1001 Egghvit nettopp av den grunnen du nevnte ;) Mulig du har ferdigmalte vinduer fra fabrikk i  JOTUN 1453 Bomull  eller  JOTUN 1001 Egghvit hvor jeg da hadde valgt den samme fargen på kledning eller  JOTUN 1024 Tidløs som en fin kombinasjon. 

Alle disse (og flere) kan bli fine hos deg. Forslag til staffasjefarger, mur og terrassen finner du ved å klikker deg inn på fargelinken :-)

Maler du huset med  DRYGOLIN Nordic Extreme, vår suverent beste maling noensinne, får huset en overlegen beskyttelse – tåler mest, og ekstrem farge- og glansholdbarhet som holder lengst. Malingen har oljeglans 50 som gir et vakkert, nymalt utseende. Malingen er også vannavvisende – regnsikker ned til 1 time, og selvrensende.

Vår nyhet  DRYGOLIN Color Expert, har et vakkert, avdempet, silkematt utseende, er spesielt effektiv mot svertesopp og alger, selvrensende og gir ekstrem fargeholdbarhet. Malingen er svanemerket.

Vindu, dør, detaljer maler du med  DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør. Muren maler du med  JOTUN DryTech Murmaling. Terrassen beises med  TREBITT Terrassebeis eller  TREBITT Oljebeis terrasse. Klikk deg inn på produkt-linken, der kan du lese mer om hvert enkelt produkt.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter. Følg oss gjerne på https://www.instagram.com/jotun_uteinspirasjon/ for nyttige tips og inspirasjon.

Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for gode råd. Vi velger nok eggehvit eller bomull. Men leste at en matt maling vil gjøre veggene mindre blendende i sterkt sollys. Stemmer det? Er dette mulig i den nye malingen som er «selvrensende»/ hilder veggen renere lenger?

23/06/2022 10:09:01

Fargerådgiver svarer:

Hei Inger. Det er helt riktig :) Glemte helt å legge ved en link i går hvor denne malingen er utviklet for hvite hus. Klikk på  https://www.jotun.com/no-no/jotun/decorative/exterior/products/optimal-optiwhite-husmaling?gclid=EAIaIQobChMIqKyEkOPF-AIVkgwGAB3XywUUEAAYASAAEgK1uvD_BwE , denne er halvmatt. Håper det var svart godt nok ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen. Ifølge leverandør er vinduene i NCS S0500N Hvit… hvilke farge/ nyanse er det? Vil det passe til eggehvit eller bomull?

30/06/2022 23:31:49

Fargerådgiver svarer:

Hei, da er en deilig ferie over og vi er i gang igjen. Har du ventet på svar fra oss, eller er du ferdig/godt i gang ?


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Vi endte opp med lillesand hvit. Men et praktisk spørsmål. Vi grunnet treverket med Jotun visir, så jotun color Expert silkematt. Men nå ser vi at det lyser gult i malingen i plankesprennene og midt på plankene også. vi har gjort slik som anvist i forholdt til vær og tørketid og kan ikke forstå hva som har skjedd. De første dagene etter malingen så det ikke slik ut.

01/08/2022 10:00:10

Fargerådgiver svarer:

Hei Inger :) Takk for din henvendelse, dette er et spørsmål for våre eksperter på Teknisk Service, du treffer dem på: https://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/chat/index.aspx eller 33 45 75 30.

Lykke til!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk😊

02/08/2022 13:37:39