Hus på vidda

Kategorier:

- Enebolig

Hei! Huset vårt som er 1,5 plans villa står i lav bjørkeskog, der lyset skifter dramatisk fra mørketid på vinteren til midnattssol om sommeren. Taket er svart og vinkelen ganske bratt så det sorte taket synes godt. Huset må by på litt varme i den lange perioden med snø, som ligger fra november til mai. Grønt blir det først i slutten av juni. Min utfodring er at mange moderne farger blir for "kalde" og har for mye grått i seg i det blålige lyset vi har så mye av. Dessuten har ikke huset vinduskarmer, så kun vindskiver og gelendre rundt tre verandaer byr på kontraster. Liker egentlig herregårdsgrønn godt, men den blir for mørk om vinteren. Dewy green blir for mintaktig. Vurderte brun beis, men det blir litt vel hytteaktig siden vi "bor til fjells" året om. Hjelp!

2022-06-21 21:50:55

Fargerådgiver svarer:

Hei Inga grønt er lekkert hele året. Hva med  JOTUN 7052 Grønnås den er varmere og mørkere enn  JOTUN 8426 Dewy Green men lysere enn  JOTUN 8413 Herregårdsgrønn :-) Sammen med  JOTUN 7052 Grønnås er detaljer i  JOTUN 1016 Blek Sand og  JOTUN 8413 Herregårdsgrønn lekkert. Til mur ville jeg valgt  JOTUN MUR 11130 Shade og på terrasse  TREBITT 9074 Nordisk Tre :-) Maler du huset med  DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør, vår suverent beste maling noensinne, får huset en overlegen beskyttelse – tåler mest, og ekstrem farge- og glansholdbarhet som holder lengst. Malingen har oljeglans 50 som gir et vakkert, nymalt utseende. Malingen er også vannavvisende – regnsikker ned til 1 time, og selvrensende.

Vår nyhet  DRYGOLIN Color Expert, har et vakkert, avdempet, silkematt utseende, er spesielt effektiv mot svertesopp og alger, selvrensende og gir ekstrem fargeholdbarhet. Malingen er svanemerket.

Vindu, dør, detaljer maler du med  DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør. Muren maler du med  JOTUN DryTech Murmaling. Terrassen beises med  TREBITT Terrassebeis eller  TREBITT Oljebeis terrasse. Klikk deg inn på produkt-linken, der kan du lese mer om hvert enkelt produkt.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter. Følg oss gjerne på https://www.instagram.com/jotun_uteinspirasjon/ for nyttige tips og inspirasjon.

Vi ønsker deg lykke til :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hva med terassebeisfarge?

22/06/2022 17:31:32

Fargerådgiver svarer:

Hva med  TREBITT 9074 Nordisk Tre som jeg anbefalte sist, den er lekker på terrassen sammen med  JOTUN 7052 Grønnås :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun