Hvilken maling og evt forarbeid

Kategorier:

- Gang

Lister/dører/vinduer : NCS S1510-Y70R

Hei, Jeg skal male gangen/entrè i rosa (NCS S1510-Y70R), inkludert lister, dører etc. Hvilken malingstype vil dere anbefale til henholdsvis gipsvegger, lister, innerdører med karm, og tak? Bør vi bruke ulik maling til de ulike materialene? Og er det noe som er viktig å huske på før man bruker Jotun sin maling, f.eks pusse eller heftgrunne? Tusen takk for hjelp!

22/06/2022 07:40:56

Fargerådgiver svarer:

I en gang anbefaler vi  LADY Wonderwall på gipsvegg. Detaljer i treverk som lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for svar. Vil Lady Wonderwall og Lady Pure color på gipsvegger gi ulikt resultat? Vet du hvilken glansgrad som er vanlig/penest for Lady supreme finish på dører, lister og karmer? Disse kommer i utgangspunktet helt nye fra fabrikk (bomull).

22/06/2022 14:38:00

Fargerådgiver svarer:

Hei V

  LADY Pure Color har 02 glans og  LADY Wonderwall har glansgrad 05, men de er begge matte i finishen.  Det er veldig ofte lister, karmer og dører leveres  med en halvblank finnish. Her må du høre med din leverandør om dette stemmer ;) Ønsker du en litt mattere finnish anbefaler jeg silkematt. Lykke til og god sommer ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun