Fondvegg til kjøkken og stue

Kategorier:

- Stue

- Kjøkken

Lister/dører/vinduer : Klassisk hvit

Vi skal male/pusse opp kjøkken og stue, og vil endre fargevalget på fondveggen(e). De fleste veggene er malt i klassisk hvit, mens fondveggene nå er røde og brune. Benkeplaten på kjøkkenet skal skiftes til tre (lys eik). Har dere noen gode forslag til farger? Beigetoner er uaktuelt, da bedre halvdel ikke liker beige vi har vurdert lys grå, men også blå- og grønntoner. Vi ønsker at det skal være kombinerbart med naturfarger (lyst tre), grått og det hvite vi allerede har. Farger vi har tenkt på er St.Pauls Blue, Coastal Blue, Ascott og Tidløs (som du skjønner er vi åpne for det meste).

22/06/2022 13:59:59

Fargerådgiver svarer:

Hei Anette :) vi hjelper deg gjerne, men kan vi få bilder slik at vi får et godt inntrykk av lysforhold, gulv og farger på dine møbler. Det er viktig at bildene er tatt i godt dagslys slik at farge-gjengivelsen blir så riktig som mulig. Uten bilder blir det dessverre vanskelig å gjøre en faglig god vurdering. Bildene blir ikke publisert, det er bare du og jeg som ser dem. Hvis du også kan si noen ord om farger du liker eller absolutt ikke liker så er det supert, vi snakkes :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, jeg trodde jeg lastet opp fire bilder, men ser at de ikke ligger her nå... Av farger vi liker, er det gjerne de som har noe grått i seg eller passer med grå nyanser. På barnerommet blir det f.eks Deco Pink, og i den gamle kjellerstua vår hadde vi Natural Blue. Vi har også Refleksjon i kjellergangen nede. Fargene vi har lurt på her, er som tidligere nevnt Ascott, Tidløs, St.Pauls Blue, Coastal Blue og nå kom samboer også med Blåis. Det vi ikke liker, er gult, brunt, rødt, altså typisk varme jordfarger. Grønt går fint, så lenge den har grålig farge, altså ikke varmgrønn 🙂

23/06/2022 12:32:47

Fargerådgiver svarer:

Hei Anette

Jeg opplever  LADY 0553 Ascott vil gi en litt for liten kontrast mot din sofa på kjøkkenet.  LADY 1024 Tidløs kan fort vippe din sofa i en litt mer kjølig retning. Hva med  LADY 4629 Skyggeblå en lun grålig blåtone som vil gi et fint avdempet utrykk mot  LADY 10342 Kalkgrå i stuen. Både  LADY 5504 Coastal Blue og  LADY 5030 St. Pauls Blue vil også fungere dersom du ønsker en litt mer kjølig blåtone.

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Supreme Finish eller  LADY Interior Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun