Fargevalg på kjøkken-stue løsning - ny sjøhytte

Kategorier:

- Stue

- Kjøkken

- Gang

Lister/dører/vinduer : Listefritt, bomull på vinduskarmer, spiletak

Vi er i gang med å bygge en hytte ved sjøen. Hovedrommet er en kjøkken- og stueløsning hvor det kommer inn mye lys. Taket i hele rommet vil ha lyse spiler. Veggene har gipsplater. Planen er å male kjøkkeninnredningen og veggen bak i samme farge. Vi ser for oss en blåfarge. Har vurdert neutral blue som vi tror blir for mørk og dusky blue som har for mye grønt i seg. For øyeblikket holder jeg en knapp på Ocean air, men lurer på om den kan oppleves som «baby-blå». Hva tenker du? Har du eventuelt forslag til en annen blåfarge? Kjøkken-stua vil ha spiletak i eik. Vinduskarmer etc er i standard bomull. Listefritt rom I stuedelen ønsker jeg en malingsfarge eller tapet som passer til blåfargen på kjøkkenet. I stua vil det være en hjørnesofa i brun ecoskinn (Weston), en gammel stol vi vil trekke om, et eldgammelt mørkebrunt hjørneskap og tepper vevd av blå olabukser+juteteppe. Vedlagt ligger moodboards og tegning av hytta Spørsmål: 1. Vil du anbefale en annen blåfarge på kjøkken/kjøkkenvegg enn Ocean air? 2. Med utgangspunkt i fargen du foreslår på kjøkkenet. Har du fargeforslag på kontrasveggen i stua? Den kan gjerne ha et sprekt uttrykk Deco blue eller mot en røff grønn/sjøgrønn eller en helt annen farge. 3. Forslag til farge på vegger i resten av stua-kjøkken, som vi også kan bruke i gangen og på soverom. Takk, Ragne

22/06/2022 15:35:03

Fargerådgiver svarer:

Hei Ragne :) Jeg opplever  LADY 5200 Dusky Blue som en mer "babyblå" tone enn  LADY 4894 Ocean Air. Ikke utelukk  LADY 5503 Natural Blue da blåtoner blir mer klare på større flater.   LADY 5504 Coastal Blue er en lekker kombinasjon til disse til kontrastvegg i stuen. Hjørnesofa i Weston er robust i utrykk så jeg ville ikke gått for tandert ut i nyanse.

Jeg anbefaler at du plukker ut tapet du faller for først, for deretter å finne farge til tapet. I den rekkefølgen vil det bli lettere for deg ;) Lykke til og god sommer :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun