Farge på Stue

Kategorier:

- Stue

Vi har fått anbefalt 12180 present til stuen, men tenker denne er noe mørk. Har du en anbefaling av en lysere farve i samme nyanse. Så er det åpent til kjøkkenet. Har du en anbefaling av farve vi kan ha på kjøkkenet?

22/06/2022 22:47:51

Fargerådgiver svarer:

Hei Anna Lise :) vi hjelper deg gjerne, men kan vi få bilder slik at vi får et godt inntrykk av lysforhold, gulv og farger på dine møbler. Det er viktig at bildene er tatt i godt dagslys slik at farge-gjengivelsen blir så riktig som mulig. Uten bilder blir det dessverre vanskelig å gjøre en faglig god vurdering. Bildene blir ikke publisert, det er bare du og jeg som ser dem. Hvis du også kan si noen ord om farger du liker eller absolutt ikke liker så er det supert, vi snakkes :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Dette er en total oppussing så vi står ganske fritt. Vi har valgt kjøkken fra Norema type Areal Lys Grå, med sorte benkeplater. Vi har ikke fått kjøkken så bilde 1 er fra hjemmesiden til Norema. Av interiør har vi spisestuemøbler i mørk eik. Vi skal ha lys grå parkett i hele 1 etg., men den er ikke bestilt enda. Sofa tenker vi blir i grå eller beige. Bilde 2 , 3 og 5 viser stue, spisestue og kjøkken (der vi lager nytt tak). Jeg tenker samme farge i hele rommet. Det blir åpen løsning. Men kanskje med en kontrastvegg? (bilde 3 viser at det tidligere var en mørk blå veg innerst i stua). Vi har fått anbefalt 12180 Present eller 7637 Exhale. Etter en prøvemaling er vi gått bort fra de grønne fargene, og Present ser ut til å bli for mørk. Det vi ønsker er en lys farge, enten med ett hint av grått eller beige som samtidig gir litt varme i rommet. Når vi nå er i gang sender jeg med ett bilde av gangen. Du ser gelenderet til trappen som går opp til høyre. Vi har fått anbefalt 8281 Pale Linden, men prøvemaling viser at den blir veldig pastell på de lyse flatene. Vi planlegger å male taket i bomull. Har du ett forslag til farge på veggene og hva vi kan bruke på trappegelenderet? Jeg tror det kan bli litt vell hvitt å ha både det og tak i bomull. Håper du har noen innspill og om du har flere spørsmål / vil ha mer informasjon så er det flott om du sendes mail som sist. MVH Anna Lise Bringsli

27/06/2022 20:21:37

Fargerådgiver svarer:

Hei, og takk for bilder :) Siden du nevner  LADY 12180 Present som litt mørk og valg av  LADY 1453 Bomull som hvittone vil jeg heller anbefale deg  LADY 12076 Modern Beige. Denne er anbefalt blant annet til  LADY 1453 Bomull. En lekker kombinasjon til denne er den lysere  LADY 12075 Soothing Beige. Ønsker du å ha en kontrastvegg er  LADY 5504 Coastal Blue tøff til  LADY 12075 Soothing Beige.

Når det gjelder dine kjøkkenfronter er det vanskelig for meg å si hva som vil bli helt riktig da jeg ikke har NCS/fargekoden, så ha dette i bakhodet ;)

Når det gjelder ditt trappegelender kan jeg forstå at  LADY 8281 Pale Linden vil bli litt tander. Her vil jeg anbefale de dypere  LADY 8302 Laurbær eller  LADY 8252 Green Harmony som står lekkert til med  LADY 1453 Bomull. På vegger er  LADY 10678 Space lekkert til og en brytning fra tak :)

Klikk deg inn på farge-linkene der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer, panelvegg og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Supreme Finish eller  LADY Interior Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til og god sommer:-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun