Hvilken hvitfarge på detaljer til hytte i Aske?

Kategorier:

- Hytte

Dører/vinduer/garasjeport :

Grunnmur og tak :

Vi har kjøpt en liten hytte ved sjøen. som også har en del furuer og løvtrær rundt seg. Vi tror vi skal male vegger i 9937 Aske (S7500-N). Hvilken hvitfarge vil du i så fall anbefale til detaljene? En av nabohyttene er malt i brunsvart med hvit base helt uten pigment på vinduskarmer, oppunder møne og på innsiden av tett verandarekkverk. Vi synes den er kjempefin, og ønsker noe av det samme uttrykket uten å kopiere helt. Naboen mente at klassisk hvit kan se litt gul ut på disse sydvendte hyttene nær sjøen, at det fungerer bedre med kritthvit uten pigment. Hva tenker du? Jeg har lagt ved bilder av hytta, men vi har fjernet blyglassvinduet, og vil etter hvert også fjerne dekoren på pipa; enten få helt slett mur, eller kasse den inn i panel. Vi skal også bygge nytt, tett rekkverk. Vi ønsker et sobrere uttrykk, uten at det blir for strengt/ kaldt. Vi har alternativt vurdert å male veggene i en blåfarge, men synes Kjønnrøk ser for lys ut her, og Delicate blue for grønn. Dersom vi skal ha en blåfarge ute, er det et poeng at den passer til blåfargen på stueveggen inne, som er Kveldshimmel (S5010-R90B). Jeg har lurt på om det går an å få laget en litt mørkere versjon av Byge. Hva tenker du, har du innspill til en eventuell blåfarge til veggene? Vi har prøvemalt med Nordsjøs Embracing blue, men den ble for sterk blå. Veggfarge bør også fungere tålelig bra mot nabohyttene, som er henholdsvis eggehvit, brunsort og rød (tror låverød).

02/08/2022 17:03:07

Kommentar

1.I tillegg er det supert med innspill til en litt sterkere kontrastfarge til hoveddøra, som ligger i hjørnet som ses til venstre for pipa. De to bod-dørene lengst til venstre i bildet vil vi antagelig prøve å dempe ved å male i samme farge som veggene, da både vegger og dører her er litt slitne og ikke er prioritert å gjøre noe med i første runde...Men vi skal antagelig sette opp et anneks, og vil også der ha en sterkere kontrastfarge på døra. 2. Har du innspill til farge på peismuren dersom vi beholder muren uten å kasse den inn?

02/08/2022 17:12:07

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin til  JOTUN 9937 Aske anbefaler vi hvite detaljer i  JOTUN 9918 Klassisk Hvit. Hvit-base uten tilsatt piment er tilnærmet lik  JOTUN 9918 Klassisk Hvit (den blir ikke gul). Hvittonen på ulike hvite baser kan variere i ulike produkter så vi anbefaler alltid at du brekker fargen slik at du får samme hvittone uansett hva og hvor du maler :-)   JOTUN 9937 Aske er en nøytral gråtone og derfor litt kjølig, i møte med  JOTUN 0734 Brunsvart er den kanskje blå nok ?  Vil du ha skikkelig blått se på  JOTUN 0730 Fjellblå.  JOTUN 0347 Malmblå er også lekker, men mulig du synes den er litt grønn, smak og behag dette med farger :-) Liker du best varme gråblå toner kan du gjerne også teste  JOTUN 4172 Graphit men gjør en vurdering med oppstrøksprøver, for blå med rødt i undertonen kan virke litt "lilla" i daglys :-) Hva med en dyp grønntone som  JOTUN 0745 Grønn Umbra eller  JOTUN 8413 Herregårdsgrønn begge er lekre mot naboen i  JOTUN 0734 Brunsvart og rødt og vakre mot skogen bak hytta. Farge til dør og pipa kan vi komme tilbake til når du har vurdert ulike hovedfarger :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for tilbakemeldingene, det var kjempefint! Da skal jeg ta med meg dem og teste ut litt, og så komme tilbake angående dør og mur.

04/08/2022 10:00:51