Ny veggfarge på kjøkken/allrom

Kategorier:

- Stue

- Kjøkken

Lister/dører/vinduer : Trapp S0502-Y, litt usikker på om lister og tak er samme. Vinduer antrasitt RAL 7016

Tilstøtende rom : Tåkedis NCS-S3000N

Hei, Vi har en farge-nøtt vi ikke finner ut av, og håper du kan hjelpe! Vi har et nytt 3 etg. ferdighus med åpne rom og etasjer, hvor ALLE vegger var malt i Tåkedis. Vi synes fargen fungerer greit i 1. og 3. etg. mest fordi vi ikke orker å male alle rom, men i kjøkken/allrom blir den altfor kald og blå. Vi liker i utgangspunktet varmere farger, og ønsker en mer beige/lys bruntone eller kanskje rosatone, som ikke krasjer fullstendig med Tåkedis (som kommer i alle tilstøtende rom og trappeganger). Kjøkkenet er i grågrønn (NCS S 6502-G) benkeplate og vifte er peppergrå (NCS S 7500-N) og har messing i sprutsone. Gulvet er Ku-damm fra Berry Alloc (gylden eik). Det er mye hvitt i rommet, bl.a trapp og lister rundt vindu/dør. Disse er ferdigmalt fra produsent. Trapp har fargekode S-0502-Y. Vinduer og verandadører er i antrasitt, og vi vurderer å male de hvite karmene (men ikke selve vinduet) i samme farge som vegg, for mindre synlig listverket. Håper du kan tipse oss om noen farger som kan fungere hos oss! Mvh Ingvild

04/08/2022 13:24:05

Kommentar

Jeg liker f.eks fargen på vedlagte bildet (kjøkken-reklame) - hvis noe i den tonen kunnen passe.

04/08/2022 13:31:30

Fargerådgiver svarer:

Hei Ingvild :) Jeg forstår dette er en nøtt ;)

De tradisjonelle beige toner med lite rødt i seg blir ofte grønne i møte med  kjølige grå toner. De kjølige tonene som  LADY 9930 Tåkedis blir mer blå i tonen.

Jeg vil nevne noen som vil fungere til  LADY 1453 Bomull i møte med de kjølige  LADY 9930 Tåkedis og  LADY 9937 Aske (S7500-N) og dine kjøkkenfronter i S6502-G. Vær oppmerksom på at  LADY 9930 Tåkedis fremdeles vil ha den kjølige blå tonen, men du unngår den grønlige undertonen med disse:

Ta en titt på  LADY 1303 Observe,  LADY 0280 Caravan,  LADY 20184 Thoughtful,  LADY 2011 Antique Brass,  LADY 2040 Lys Granitt LADY 10578 Misty Shadow,  LADY 12180 Present,  LADY 12076 Modern Beige eller  LADY 10342 Kalkgrå

Håper noe av dette er noe du kan like ;)


Klikk deg inn på farge-linkene der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer, panelvegg og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Supreme Finish eller  LADY Interior Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun