Hvordan gjøre en farge man liker litte granne lysere?

Kategorier:

- Stue

- Barnerom

Lister/dører/vinduer : hvitt

Tilstøtende rom : Tilstøtende rom er stue, planlagt malt i Treasure

Vi liker Lavender touch til datteren vår sitt rom. Hun er 5,5 år. Men vi synes den er litt mørk. Vi ønsker en dus, lys grå lilla matt farge. Har også likt Galakse og Syrin, men opplever disse også som litt mørke. Fant fargeS1005-R30B i dag og denne er kanskje nærmest det vi er ute etter, men jeg har kun sett den på skjerm og ønsker å bestille riktig fargeprøve denne gangen. Kan du si litt om disse fargene opp mot hverandre ihht lyshet og grad av lilla og gråskjer? Ønsker en lysest mulig farge men som fortsatt har et hint av grått/greige og lilla. Vi har lignende utfordring med Treasure, som vi også ønsker et hakk lysere. Noen tips? Hvordan får vi den noen nyanser lysere?

04/08/2022 13:58:37

Fargerådgiver svarer:

Hei Ida

jeg fikk ikke noe treff på Galakse så dette er nok ikke en Jotun farge. dersom du opplever  LADY 4496 Syrin litt mørk kan du se på  LADY 4415 Lys Syrin er enda lysere. bare et lite hint av lilla. Den kan oppleves litt kjøligere enn S 1005-R30B, men like mørk. Ta en titt på  LADY 7627 Refresh som er en lysere tone enn  LADY 7628 Treasure.

Velg gjerne  SENS 3i1 Vegg/panel/list 07 som er verdens mest helsevennlige maling, og den eneste malingsserien som er utviklet i samarbeid med Norges Astma- og Allergiforbund. SENS inneholder ikke løsemidler, avgir ingen skadelig avdampning og ingen malingslukt. Barnet kan trygt oppholde seg på rommet når det males, og ta i bruk rommet så fort malingen har tørket.

Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig farge-gjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler.

Lykke til. :-) Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargetonen, se bilder og finne mer inspirasjon til gode kombinasjoner og anbefalte hvittoner. Vi ønsker deg lykke til :-)Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun