Hytte ved Sognefjorden

Kategorier:

- Hytte

Dører/vinduer/garasjeport :

Grunnmur og tak :

Hei, Me bygger ny hytte ved Sognefjorden og ynskjer fargeråd (det er vanskeleg å bli einig i familien....!) Panelet på boden og "kassen" rundt taket er i Superwood, fargen zink (= Jotun 0639 fjellgrå). Eg kan tenke meg at bod og kasse blir i ein mørkere brun farge som står til vindauga/umbra. Men kan hende det er ikkje lurt å endre på fargen som er på panelet i dag? Fasade mot fjorden har jo mykje glas, skal få liggande panel. Det blir då mest over vindauga og på hemsen. Farge? "Isopor-veggene" (mørke grå på bileta) skal pussast med murpuss. Farge? Inngangsdør er ikkje bestemt endå. Kunne evt tenkt meg ein litt sprek farge, raud/oransje, men er ope for andre innspel. Helsing Lenie.

2022-08-07 13:47:31

Kommentar

Vindauga er i umbra grey, RAL 7022

07/08/2022 13:49:23

Fargerådgiver svarer:

Hei Lenie, jeg må spørre for jeg er litt usikker på hva du mener :-) Det er farge til murvegg ved inngangen og dør du ønsker deg, panelet blir som det er ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Det er eigentleg fargesetting på heile hytta me ynsker råd til. Opprinneleg tenkte me panelet i ein mørke brun farge, omtrent som arkitekten sitt forslag. No vart det slik at me fekk tak i Superwood panel til ein god pris. Fargen fekk me med på kjøpet. No veit me ikkje lenger om me vil behalde fargen som er på panelet eller om me skal beise den i ein mørkare farge! Eg tykkjer zink/fjellgrå fargen er vanskeleg å kombinere med murpuss og resten av panelet. NB Viss det blir mørkare farge ynskjer eg heller ein brun farge, og ikkje svart eller mørke grå (vindua er jo umbra grey, men eg trur det går fint med brun....?) Håper det vart tydelegare no. Helsing Lenie.

08/08/2022 17:07:57

Fargerådgiver svarer:

Utfordringen med transparent produkter som  TREBITT Oljebeis er at fargen du har vil påvirke ny farge og det er da vanskelig å si sikkert hvilken brun som blir bra over grått. Jeg tror at den helt mørke  TREBITT 0675 Seterbrun vil fungere. Dere har kanskje kapp av kledningen slik at du kan prøve deg frem ? Vil du teste en varmere bruntone se på  TREBITT 9133 Stølsbrun. Vil dere male kledningen med en dekkende farge er  JOTUN 0734 Brunsvart lekker. Hva med murveggen i en sprek farge og dør i samme som vinduer :-) Jeg ser for meg  JOTUN MUR 1909 Kalkoker,  JOTUN MUR 1910 Mørk Ørkensand,  JOTUN MUR 20141 Gyldenrød Tegl eller  JOTUN MUR 20140 Rustbrun på murveggen. Alle er etter min mening tøffe til  TREBITT 0675 Seterbrun og  TREBITT 9133 Stølsbrun og vil kle ditt hus. Blir dette i overkant vågalt er tryggere valg  LADY 11130 Shade eller  JOTUN MUR 1491 Slipesten, da gjerne med en sprek farge på utgangsdøren. Kan døren dere har valgt leveres i alle farger ? Har du bilder av døren dere har valgt og eventuelt en liste over aktuelle farger den kan leveres i ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, takk for svar og gode råd. Dessverre har vår lokale butikk ikkje fargeprøvene av dei fargane som du har forslag om, så vi må nok ut av bygda for å få tak i dei... Døra har vi ikkje bestilt endå, så der er vi ikkje fastlåst. (Tanken bak var at vi har oransje/rød dør på huset vårt, og tenkte at den fargen kan bli "varemerket" vårt om den passer. Men eg har også sans for å ha Gyldenrød eller rustbrun på veggen, med umbra dør. Dette får vi bestemme når vi får tak i fargeprøver. Eg har eit siste spørsmål. På fasaden mot fjorden blir det mykje vindusflater, og noko liggjande panel. Taket stikk over her og vi har lyst å ha ein lysere farge på panelet att med og over vindauga der. Eg trur sjølv at vi kanskje kan ha shade eller slipesten der, utan at det kolliderer med dei andre sidene. Alle fargane skal jo harmonere med brunfargen på panelet som er rundt taket. Har du nokre tankar om det? Helsing Lenie

16/08/2022 21:48:45

Fargerådgiver svarer:

Hei Lenie, jeg er usikker på hva du mener, jeg finner ikke bilder av liggende panel ? Umiddelbart tenker jeg at alt av panel bør ha samme farge slik at det ikke blir så mange ulike farger, men kanskje jeg endre mening hvis jeg ser bilder :-)  Fargen du eventuelt velger bør matche med det du velger som hovedfarge så viking at du først får tatt stilling til farge på  TREBITT Oljebeis og mur fargene. Er det prøveoppstrøk på  TREBITT Oljebeis de ikke har eller er det mur fargene du ikke finner ? Mur fargene jeg har anbefalt  utenom  JOTUN MUR 11130 Shade og  JOTUN MUR 1491 Slipesten finnes kun i fargekart som du kan bestille her: https://fargekart.jotun.no/produktkategori/fargekart-ute/

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun