Farge på enebolig

Kategorier:

- Enebolig

Hei! Vi skal male huset vårt og er litt usikre på farge. Det står mellom fargen labrador, dempet sort, brunsort evt en annen litt mørk farge. Taket vårt har ral kode 7011 (iron grey). Vi tenker at det ikke bør være for lik farge på tak og hus. Vi har mye karmer og vindskier, og ønsker trolig å male disse i samme farge som huset for å gjøre det mer helhetlig og minimalistisk. Det innerste rundt selve vinduene tenker vi å ha hvitt. Grunnmur ønsker vi også å ha hvit. Har du noen innspill vedr farge på huset, spes mht fargen på taket? Vil labrador bli for likt takfargen? Og er brunsort mer sort enn dempet sort? Evt finnes det en mellomting mellom labrador og brunsort? Huset har en litt spesiell 80-talls arkitektur med som sagt mye karmer, utspring osv. Vi skal bytte alle vinduer og ha mindre sprosser, samt gjøre karmene mindre brede enn de er i dag. Takknemlig for innspill! 😊 Mvh Hanne

2022-08-08 10:38:52

Fargerådgiver svarer:

Hei Hanne :) RAL 7011 som du oppgir som farge på taket er i en dyp blå tone. Etter det jeg kan se på bilder fra deg kan jeg ikke få dette helt til å stemme..

 JOTUN 1434 Labrador er vesentlig varmere i tonen enn hva RAL7011 er. Kan du sjekke RAL-koden opp mot taket? Hører fra deg slik at jeg kan gi deg ett godt fargeråd!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen. I følge firmaet (Skarpnes) som leverte taksteinen er Ral-koden 7011. Når jeg googler fargen ser den litt blågrå ut, men slik vi oppfatter taket i virkeligheten er det grått, ikke noe spesielt blått. Men skjønner om dette gjør det vanskelig å gi råd om husfarge. Labrador blir nok uansett feil (for lyst) ift fargen på taket. Kan du evt si noe om forskjellen på dempet sort vs brunsort, evt om det er noen andre mørke gråfarger som du tror kan være fine? Legger ved et par bilder til av taket slik at du ser fargen. Mvh Hanne

10/08/2022 00:02:56

Fargerådgiver svarer:

Takk for svar Hanne :)  LADY 9938 Dempet Sort er en nøytral , grålig sort tone.  JOTUN 0734 Brunsvart er mørk brun, nesten sort. Den fremstår som varmere da det er mer kulør i brekkfargene. En fin kombinasjon om du har  JOTUN 1453 Bomull på vinduene.  Jeg synes at denne er nydelig til vegetasjonen. 

En lysere variant er  JOTUN 0175 Tjærebrun, denne er dypere og varmere enn hva  JOTUN 1434 Labrador er. Håper det var godt forklart? Min favoritt basert på bilder fra deg er her  JOTUN 0734 Brunsvart ;) 

Forslag til staffasjefarger, mur og terrassen finner du ved å klikker deg inn på fargelinken .


Maler du huset med DRYGOLIN Nordic Extreme, vår suverent beste maling noensinne, får huset en overlegen beskyttelse – tåler mest, og ekstrem farge- og glansholdbarhet som holder lengst. Malingen har oljeglans 50 som gir et vakkert, nymalt utseende. Malingen er også vannavvisende – regnsikker ned til 1 time, og selvrensende.

Vår nyhet  DRYGOLIN Color Expert , har et vakkert, avdempet, silkematt utseende, er spesielt effektiv mot svertesopp og alger, selvrensende og gir ekstrem fargeholdbarhet. Malingen er svanemerket.

Vindu, dør, detaljer maler du med  DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør. Muren maler du med  JOTUN DryTech Murmaling. Terrassen beises med  TREBITT Terrassebeis eller   TREBITT Oljebeis terrasse. Klikk deg inn på produkt-linken, der kan du lese mer om hvert enkelt produkt.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter. Følg oss gjerne på https://www.instagram.com/jotun_uteinspirasjon/ for nyttige tips og inspirasjon.

Vi ønsker deg lykke til :-)



Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun