Ny hvitfarge i stue og kjøkken

Kategorier:

- Stue

Hei, Vi har stue og kjøkken i ett sammenhengende, avlangt rom (ca. 35 kvm), med kjøkken i den ene enden og sofagruppe i den andre. Hele stuen er malt i bomull / egghvit fra tidligere. Kjøkkenfrontene fra HTH er av typen "Stockholm" med fargekode S4005-Y50R, med benkeplate i lys eik. Veggen bak TV-en er malt i kalkmaling i fargen washed linen, men den kan også males om.. For øvrig har vi møbler i treverk og svart og lysegrå sofa, men har ikke mye farger ellers (litt blått, grønt og lysegult på bilder og vaser osv). Vi skal male opp hele rommet, inkludert vinduskarmer. Jeg ønsker å beholde et "hvitt" uttrykk, men ønsker at hvitfargen bryter litt mot greige og passer til kjøkkenfrontene. Tidligere har jeg hatt "Tidløs" i stue - den synes jeg ble veldig grønn, og før der igjen hadde jeg "Sommersne" i en annen bolig - den likte jeg godt. Passer den til kjøkkenfrontene? Trenger også anbefaling på farger til vinduskarmer; ønsker svarte karmer.

2022-08-09 13:09:43

Fargerådgiver svarer:

Hei Caroline  LADY 1928 Sommersne passer til ditt kjøkken. Hva med  LADY 9938 Dempet Sort på vinduer eller den sortere  LADY 4116 Corvus Black. Ønsker du å vurdere andre muligheter på vegg se på  LADY 12182 Gentle Whisper,  LADY 1376 Frostrøyk eller den mer kulørte  LADY 10579 Complexion for å nevne noen :-) Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargetonen, se bilder og finne mer inspirasjon og anbefalte hvittoner. Du finner også nyttig informasjon om riktig produkt til flatene du skal male. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei! Tusen takk for tidligere svar :) Jeg lurer på om jeg ønsker å gå litt mørkere på veggfargen, og lurer på om feks Blek Sand, Sand eller Kalk passer sammen med kjøkkenfrontene? Jeg kommer til å male over veggen med Washed linen også, så den trenger ikke å hensyntas. Jeg synes beige/greige rom er nydelige, men ønsker en farge som ikke heller mot grønt og heller ikke gult.. Så ønsker jeg hvite lister/karmer fremfor svarte- hvilken hvittone anbefales? Takk :)

23/09/2022 07:13:03

Fargerådgiver svarer:

 LADY 1016 Blek Sand og  LADY 1140 Sand er dessverre ikke fine til ditt kjøkken, men  LADY 10341 Kalk fungere fint. Til disse greige tonene bør du velge  LADY 9918 Klassisk Hvit

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen Line, Da er stuen malt i Frostrøyk, med karmer i letthet, og jeg ble kjempefornøyd! Takk for råd :) Nå ønsker jeg å male gangen, som man ser fra stue/kjøkken-rommet via en stor glassdør. I dag er vegger og tak malt i fargen Iconic- nå ønsker jeg en ton-i-ton farge som passer med kjøkkenfrontene og Frostrøyk. Jeg vil gjerne ha en greige tone med varm (rød) undertone, som er litt mørkere enn frostrøyk. Gangen er nokså mørk og smal, og på gulvet er det mellomgrå flis. Jeg liker fargen på vedlagte bilde. Håper på gode råd nok en gang :)

09/10/2022 08:30:24

Fargerådgiver svarer:

Hei Caroline, ta en titt på  LADY 12182 Gentle Whisper,  LADY 12180 Present,  LADY 20185 Friendly Pink eller  LADY 20184 Thoughtful de er lekre vegg i vegg med  LADY 1376 Frostrøyk og vakre i samme palett som  LADY 2201 Varm Lin (dine kjøkkenfronter).  

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun