Farge på tilbygg i mur

Kategorier:

- Enebolig

Dører/vinduer/garasjeport :

Grunnmur og tak :

Hei! Vi har bytta kledning nå og holder på å bygge to tilbygg i mur. (de er ikke bygd enda, men kommer der hvor kledningen mangler på det ene bildet, og på kortsiden av huset). Vi må bestemme farge på tilbyggene nå. Legger ved bilder av kledning (det er Superwood Zink). Det er litt ulik farge avhengig av lys, men det er en primært en grå tone med litt ulik sjatering. Vi tenker oss en gråtone på mur som er lysere enn kledningen. Ytterdøra er Grå Harmoni så det må passe til den også. Vinduer er i bomull/eggehvit (vet ikke hvilken, standard hvitt) og andre detaljer er i sølv (takrenner, vannbrett etc). Taket er glasert burgunderrøde takstein. Jeg har sett litt på ulike farger og ser at noe som Antikkgrå eller Lys Antikkgrå kanskje kan være aktuelt, men er ikke så kjent med utendørsfarger eller andre muligheter. På forhånd takk for hjelpa! Line.

20/09/2022 21:23:33

Fargerådgiver svarer:

Hei Line, kledningen fremstår veldig forskjellig i overskyet og sol så her forholder jeg meg til gråtoner som passer til   LADY 1032 Grå Harmoni og detaljer i  JOTUN 1001 Egghvit /  JOTUN 1453 Bomull. Du må love meg at du selv sjekker med prøver mot kledningen :-)

Både  JOTUN 1973 Antikkgrå og  JOTUN 1391 Lys Antikkgrå fungere fint men  JOTUN 1391 Lys Antikkgrå kan ikke blandes i  JOTUN DryTech Murmaling. Jeg synes mer kontrast enn  JOTUN MUR 1973 Antikkgrå er tøft både til kledningen, døren og de hvite vinduene så jeg holder en knapp på  JOTUN MUR 1024 Tidløs eller  JOTUN MUR 1001 Egghvit :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Hei igjen, nå har jeg fått litt mer informasjon fra de som leverte kledningen. De anbefaler JOTUN 9073 SHIMMERGRÅ som match til kledningen (hvis vi må flekke litt på kledningen, behandle endeved etc). Så spørsmålet er da - hvilken farge kan passe hvis vi tar utgangspunkt i den? Det må da være noe som er lysere. Er fortsatt tidløs en mulighet eller er det noe annet som kan passe bedre? Beste hilsener, Line

28/09/2022 08:05:40

Fargerådgiver svarer:

Jeg synes det er litt rart at de anbefaler å "flekke" med  TREBITT 9073 Shimmergrå for dette er en farge som er tilpasset TREBITT Terrassebeis hvor underlaget er trykkimpregnert treverk som er grønt.... men du kan gjerne velger mur i  JOTUN MUR 1024 Tidløs :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun