Ny farge i stue og kjøkken

Kategorier:

- Stue

- Kjøkken

Lister/dører/vinduer : Bomull

Tilstøtende rom : Bomull, soft skin, soft mint,

Jeg trenger råd til nye farger til stue og kjøkken. Det er åpen dør mellom rommene, så vil gjerne ha to farger som harmonerer med hverandre. Har fra før hatt tidløs på kjøkkenet og lys antikkgrå i stua. Har likt tidløs kjempegodt mens den andre har jeg aldri likt i dagslys, bare i dempet belysning. Nå har jeg lyst på litt mer farge og har tenkt litt i retning grønn ala minty breeze eller noe i retning blushing peach, men åpen for alle forslag. Fargen på kjøkkenet må passe både til klassisk hvit (kjøkkeninnredning voxtorp fra ikea) og bomull (vinduer/dører) og helst gjøre at kontrasten mellom de to hvitfargene ikke blir så stor. Hvilken hvitfarge bør jeg da velge til tak? Gulv er parkett i hvitoljet matt lakk (bilde) og kjøkkenet har også lys eikelaminat som benkeplate. Tilstøtende rom har bomullspanel og litt rosa/sand aktig teppe. (Jf bilde) Sofa er mørkegrå.

21/09/2022 22:38:20

Fargerådgiver svarer:

Hei Helene :) vi hjelper deg gjerne, men kan vi få flere bilder slik at vi får et godt inntrykk av lysforhold, gulv og farger på dine møbler. Det er viktig at bildene er tatt i godt dagslys slik at farge-gjengivelsen blir så riktig som mulig. Uten bilder blir det dessverre vanskelig å gjøre en faglig god vurdering. Bildene blir ikke publisert, det er bare du og jeg som ser dem. Vi snakkes :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei! Her kommer noen flere bilder (midt i tapetseringsarbeidet..) Kjøkkenet er ikke montert enda så her er det gamle kjøkkenet på bildet. Stuebord, kjøkkenbord og skjenken på kjøkkenet skal byttes ut. Jeg tenker enten til sort eller lys eik. Gulvet skal også byttes til hvitoljet matt eikeparkett som vist på forrige bilde og som det ligger en prøve av på det ene bildet av stua. Det nye kjøkkenet har fargekode S 0300 N. Jeg har prøvemalt minty breeze, linblå og blushing peach på kjøkkkenet og syns alle disse virket fine. Men åpen for andre forslag + noe som da kan harmonisere i stua. Passer f.eks washed linen til noen av disse? Er det andre mer natulige rolige toner som ikke går mot beige som kan passe? Kan gjerne også få tips til en lys, diskret farge som kan passe i ganga der det pr idag er panel i bomullsfarge og ingen vindu.

01/10/2022 18:21:11

Fargerådgiver svarer:

Hei :) Dine kjøkkenfronter er hva vi kaller  LADY 9931 Pure. Det som vil være utfordringen her er hvittonene i  LADY 1453 Bomull og  LADY 9931 Pure da  LADY 1453 Bomull lett vipper over til å bli mer gul i møte med for kjølige toner.  LADY 7163 Minty Breeze som er nevnt står nydelig til mot  LADY 7555 Soft Mint i tilstøtende rom men ikke heldig til  LADY 1453 Bomull, jeg vil anbefale deg å ta en titt på  LADY 6379 Cityscape som fungerer fint til begge hvittoner.  LADY 20047 Blushing Peach er ton-i-ton med  LADY 10580 Soft Skin og  LADY 5249 Linblå er også nydelige, så her er det snakk om hva du liker best.

 LADY 10679 Washed Linen er ett godt valg i paletten, ta også en titt på den litt kjøligere  LADY 0553 Ascott

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargetonen, se bilder og finne mer inspirasjon. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter. Lykke til!


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk