Stort hus med valmet tak

Kategorier:

- Enebolig

Dører/vinduer/garasjeport :

Grunnmur og tak :

Hei. Vi har et typisk 80-talls hus med valmet tak på nesten 300 kvm, i tillegg til hagestue og garasjer. Vi bor på Sørlandet, hvor de fleste hus er hvite og garasjen er rød, noe som har sin sjarm. Huset er nytt for oss, og vi ønsker og skifte farge. Vinduene er hvite, innebygd garasje er i samme farge som huset og frittstående garasje er rød. I dag er huset malt i fargen Jade. Min mann ønsker å bytte til Grå skifer, men jeg føler dette minsker inntrykket av huset og er en farge "alle" har. Huset ligger usjenert på en høyde med god utsikt. Ønsker råd til en farge som gir huset den klassiske stilen som det fortjener. Alle murer er belagt med skiferstein.

2022-09-26 12:34:18

Fargerådgiver svarer:

Hei May, lyse toner og hvitt var vanlig på denne type hus, ta en titt på  JOTUN 1376 Frostrøyk,  JOTUN 1016 Blek Sand,  JOTUN 1141 Natural Beige og  JOTUN 1037 Sandsten. Dette er gode lyse toner mot rød garasje. Hvis du/dere ønsker å vurdere andre gråtoner så er   JOTUN 0394 Varmgrå en god gråtone mot mye skifer. Jeg synes også at deres hus kan bli tøft i  JOTUN 9938 Dempet Sort, men da ville jeg malt alle hvite vinduer i samme farge som kledningen. Vedlagt finner du link til en blogg artikkel så får du et inntrykk av hva jeg mener :-) 

https://uteinspirasjon.jotun.no/den_anvendelige_dempetsort_fra_jotun/

Klikk deg inn på farge-linkene der kan du lese mer om fargene og anbefalte staffasje farger.

Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Takk for svar😊 Hvilke lyse, greige eller mørke farger ville du anbefale hvis vi ikke trenger og ta hensyn til den rød garasjen? Vil dog helst slippe å male vinduer, de er bomull og ral 9010.

13/03/2023 11:46:33

Fargerådgiver svarer:

Hei May fargene jeg anbefalte sist er lekre uavhengig av rød garasje, ønsker du lysere/hvitere vegger ville jeg valgt  JOTUN 1453 Bomull. Ønsker dere grått er  JOTUN 0394 Varmgrå fortsatt min favoritt på denne natur tomten med mur i skifer.  JOTUN 8025 Skodde,  JOTUN 1378 Kontur og  JOTUN 1462 Grå Skifer er heller ikke feil :-) 

Klikk deg inn på farge-linken, der kan du lese mer om fargene og se større bilder. Du finner også anbefalte kombinasjoner til detaljer, mur og terrasse.

Maler du huset med DRYGOLIN Nordic Extreme, vår suverent beste maling noensinne, får huset en overlegen beskyttelse – tåler mest, og ekstrem farge- og glansholdbarhet som holder lengst. Malingen har oljeglans 50 som gir et vakkert, nymalt utseende. Malingen er også vannavvisende – regnsikker ned til 1 time, og selvrensende. Nyheten DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt har et vakkert, supermatt utseende og den samme unike Extreme-teknologien som sikrer overlegen beskyttelse og suveren fargeholdbarhet. Den supermatte glansgraden gir en dempet fremtoning som svarer til de store trendbevegelsene innen moderne arkitektur, men passer også godt på mer tradisjonelle boliger. 

DRYGOLIN Color Expert, har et vakkert, avdempet, silkematt utseende, er spesielt effektiv mot svertesopp og alger, selvrensende og gir ekstrem fargeholdbarhet. Malingen er svanemerket.

Vindu, dør, detaljer maler du med DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør. Muren maler du med JOTUN DryTech Murmaling. Terrassen beises med TREBITT Terrassebeis. 
Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter. Følg oss gjerne på https://www.instagram.com/jotun_uteinspirasjon/ for nyttige tips og inspirasjon.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Takk😊 Har du noen formening om hvordan labrador eller front ville blitt på vårt hus?🤔

14/03/2023 13:06:35

Fargerådgiver svarer:

Grå....😂og litt tunge. Ønsker du så mørke vegger lurer jeg på om  JOTUN 9938 Dempet Sort i  DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt blir tøffer mot taket.  Vinduer ville jeg da malt i samme farge som veggen litt blankere i  DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk