Ny farge i helt hus - samme farge over alt

Kategorier:

- Stue

- Barnerom

- Soverom

- Bad

- Kjøkken

- Kontor

- Gang

- Annet

Hei du som elsker å veilede folk:) Jeg trenger virkelig hjelp! Vi har kjøpt en hytte - et sommerhus. Hele huset er malt innvendig i en farge med litt gulskjær - enten bommuld eller eggehvit . Dører og karmer er malt i noe tilsvarende. Jeg vet ikke hva - annet enn at de er fabrikkmalt. Hjemme der vi bor har vi alt i klassisk hvit, noe jeg elsker og gjerne også kunne hatt på hytta. Men hvordan løse dette når dørkarmer osv ikke er i klassisk hvit? Hvilken farge ville du da valgt på alle vegger og tak? Ønsker å male alt i samme farge. Er mest glad i det som går svakt over i grått - altså ikke over i gult og rødt/varme toner. Evt om du har forslag på en kontrastvegg? Kjøkkenet er i en grå farge - en kode jeg kan ettersende om du trenger. Har sett på farger dere har tipset om; 1622 Refleksjon og Lys antikk - men disse vil kræsje mot eggehvit/bomull? Det er altså snakk om et lite hus i to etasjer; alle vegger og tak skal i samme farge - som da matcher dører og vinduer... Legger ved bilder fra kjøkken/stue slik at du får et inntrykk:) Håper å høre fra deg:) Beste hilsen Marit

2022-10-04 20:50:19

Fargerådgiver svarer:

Hei Marit, hvis du ønsker hvite vegger og tak og det ikke er aktuelt å male alt i en ny hvittone er eneste løsningen  LADY 1453 Bomull S0502-Y på alt. Velger du samme hvittone på alle flater også taket som er hvitere vil den fremstå som hvit. Det er først når  LADY 1453 Bomull kombineres med andre hvitere toner at den blir ekstra gul.

Jeg ser at ditt kjøkken har en kjølig gråtone og det vil påvirke  LADY 1453 Bomull i litt gulere retning, hva med å male kjøkkenveggene i en farge slik at frontene ikke kommer i dirkete kontakt med  LADY 1453 Bomull.

Jeg tenker spesielt på farger som  LADY 8478 Pale Green,  LADY 8222 Krydderurt,  LADY 5530 Collected Blue,  LADY 4894 Ocean Air eller  LADY 6378 Iconic :-) 

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon til gode kombinasjoner og anbefalte hvittoner. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Hei Line:) Tusen takk for at du er så ekspeditt! Jeg har prøvd å skjønne hva du skriver i første avsnitt i svaret til meg. Stemmer det at det du skriver er at bomull (eller eggehvit) vil virke hvit om det er den eneste hvitfargen som brukes, altså om den ikke brukes sammen med 0500? Frontene på kjøkkenet er malt i S 1500-N. Jeg liker forslaget ditt; å male kjøkkenveggen i en annen farge enn eggehvit/bomull slik at overslaget til gult ikke blir så markant. Du som har erfaring; kan det være aktuelt å male veggene i kjøkkendelen i samme farge som frontene? Eller ville du holdt veggene til en av fargene du foreslo i ditt første svar? Også lurer jeg på: Er det greit å male panel i Pure Colour; er veldig glad i den matte finishen... Beste hilsen Marit

08/10/2022 21:44:25

Svar:

Hei igjen:) Håper du leser svaret mitt over her også. Men - har lest meg litt opp på svar du har gitt andre etter at jeg skrev til deg over. Du anbefaler altså ikke en kombinasjon av Morgendis/1500 og Bomull/eggehvit. For å komme ut med en pen løsning når vi er låst til kjøkkenfronter i Morgendis: Det er et alternativ å male vegger og tak i klassisk hvit. Men blir rommet fort kalt da? Vinduene er helt nye, så jeg har ikke lyst til å male dem. Men kan male listverket rund i klassisk hvit. Problemet forflytter seg vel imidlertid bare da til overgang ytterkarm med klassisk hvit til innerkarm mot vindusglass i eggehvit? :-)

08/10/2022 22:17:22

Svar:

Hei igjen; vedlagt flere bilder som viser dilemmaet: Tre rom i første etasje har hele vegger med skap i nevnte gråfarge - som hos dere heter Morgendis? Veggene blir gule og energitappende ved siden av. Dører og karmer, vinduer, er Bomull/Eggehvit. Tror jeg må ha en farge som funker overalt i 1.etasje som funker til Morgendis og Eggehvit/bomull som ikke går over i gult. Er glad i Klassisk hvit, men den funker ikke. Ønsker duse vegger - gjerne dus grå - men ikke alt for kalt…? Trenger virkelig hjelp for å få litt velfungerende helhet og lunhet:) Bildene er fra stue og kjøkken som er ett rom, soverom og vaskerom. Beste hilsen Marit

09/10/2022 19:18:56

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :-) Du har forstått meg rett, både  LADY 1453 Bomull og  LADY 1001 Egghvit virker hvit hvis de ikke blir kombinert med hvitere toner. Ser at problematikken med  LADY 9915 Morgendis i møte med disse hvittonen ikke bare gjelder et rom. Hvittonen som både fungere til  LADY 1453 Bomull og  LADY 1001 Egghvit +  LADY 9915 Morgendis finnes ikke. Jeg ville valgt å leve med at  LADY 9915 Morgendis blir litt kjølig mot alt av vegger, dører, vinduer og tak i samme hvittone som vinduer og dører. Velger du f.eks tekstiler, små møbler og detaljer i gråblått + andre nøytrale grå slik at det ser planlagt ut vil det fungere tror jeg :-)  Panelet kan sprekke hvis du bruker  LADY Pure Color men vi har fått  LADY Supreme Finish i pure matt så matt panel vegg er ikke noe problem :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Takk! Men det har jeg prøvd - ang tekstil, osv. Veggene blir for gule for meg. Ingen svak gråfarge, f eks? Hilsen Marit

10/10/2022 13:30:19

Fargerådgiver svarer:

 LADY 9904 Skumring eller  LADY 9918 Klassisk Hvit er anbefalt i møte med  LADY 9915 Morgendis men da blir  LADY 1453 Bomull og  LADY 1001 Egghvit ekstra gule om det vil plage deg kan bare du svare på ;-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun