Farge utvendig enebolig Oslo

Kategorier:

- Annet

Jeg har som et utgangspunkt valgt å gå fra lys grå til 0502-y eggehvit på hus flate og garasje. I tillegg valgt dempet sort på inngangsdør. Trappen utenfor er sort skifer stein. Øvrige steinheller er som du ser grå. Tak og takrenner er sort fra før. Terrasse er lassert lys grått. Huset er opprinnelig fra slutten av 60 tallet og restaurert utvendig/innvendig 2010. Stående panel og hvit mur. På nedsiden av huset er det en hybel hvor hele underetasjen er mur, du vil si at hvit mur er 3.5 meter høyt før stående grå panel starter opp til mønet. Vinduskarmer hvite. Huset er 10 x 12 meter i småhus bebyggelse Ulsrud. Husene står rimelig tett og har mange forskjellige farger rundt i området. Rundt huset er det en 3 meter høy hekk som er grønn året rundt. Mine spørmål Jeg er litt usikker på lyst fargevalg. Men falt ned på lys farge i stedet for mørkere farge på huset. Jeg har også valgt samme lyse farge på muren som et utgangspunkt. Trenger råd om fargevalget mitt og om jeg eventuelt skal velge annen nyanse på mur.. eks litt mørkere farge for kontrastene skyld? Eventuelt hvilken farge ville passet til 0502-y? Alternativt annen farge på huset og annen farge på mur. Da hvilke farge. Jeg er nok litt konservativ og trygghetsorientert i valget men vil ha noe som fremstår moderne og så "eksklusivt" som mulig hvis du forstår:) Som du skjønner, trenger litt raske råd. Maler starter så snart det er vær til det i de nærmeste dagene, jeg kan velges jotun farge frem til han starter Kan godt ta en prat på tlf hvis mulig. 905 48 884

2022-10-05 10:14:32

Fargerådgiver svarer:

Hei Kjell Erik, når deler av muren er høy synes jeg det er lekkert å markere muren med en egen farge, gjerne en litt mørkere mur.

 JOTUN 1453 Bomull S0502-Y eller  JOTUN 1001 Egghvit 0502-Y ville jeg kombinert med mur i  JOTUN MUR 1877 Valmuefrø eller  JOTUN MUR 1973 Antikkgrå.  JOTUN 1453 Bomull er litt gulere enn  JOTUN 1001 Egghvit, sjekk hvilken du har på vinduer, hvis alt skal males spiller det ingen rolle hvilken du velger. Vil du kikke på ander hvittoner som også kan bli fine hos deg til sort tak så se på: 

 JOTUN 10784 Skyggehvit med mur i  JOTUN MUR 1624 Letthet 

 JOTUN 1274 Dus kombinert med  JOTUN MUR 1877 Valmuefrø
 JOTUN 1376 Frostrøyk kombinert med  JOTUN MUR 11130 Shade

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargetonene.

Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Hei Line, tusen takk for svar på min henvendelse :) da blir det en av de lyse fargene du anbefaler med noe fargekontrast mot muren. Kunne jeg også spurt deg om tips til terrassen? Lukket gjerde rundt terrassen får forøvrig samme farge som huset. Terrassen ligger helt inntil huset og er ca 70kv. Grå beleggningsstein og gress øvrig mot terrassen Skimter terrassen på bilde jeg sendte. Hva tror du om farge på terrassebeisen? Lassert i gråtoner som huset nå.. Takk for svar 😊 Kjell Erik jenssen 905 48 884

07/10/2022 09:59:36

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, hva med mørk terrasse i  TREBITT 9805 Sløret Sort det er tøft til grått/lyst hus og grå mur. Du kan også klikke deg inn på fargelinkene du fikk sist der finner du anbefalte terrassefarger til alle fargene jeg nevnte. Litt vanskelig for meg å mene så mye mer når du ikke har bestemt deg for hva du skal ha :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun