Fargevalg

Kategorier:

- Stue

- Kjøkken

Lister/dører/vinduer : Klassisk hvit

Tilstøtende rom : Lys antikk

Hei, skal pusse opp kjøkken og stue ( i ett). Har valgt voxtorp ikea (klassisk hvit) og eckbacken ask laminat benkeplate (lys, gul og lysebrun undertone) . Gulv blir pure oak fra pergo (gul undertone). Vi har middels lys grå sofa, noe kald i fargen. Resten av møblene er hvitoljet eik, svarte stoler og skjenk i klassisk hvit. Vi ønsker tips til fargevalg og lyse farger. Enten en farge for kjøkken og en for stuen, eller samme over hele. Ønsker ikke de største kontrastene, men vil ha det lunt og stilrent. Jeg tror kjøkken og benkeplaten kan passe til et brekk i grått/gult på kjøkken, men er usikker. Har fått tips om kokos eller kalk i butikk, men jeg er usikker. Legger ved bilder av hvordan kjøkkenet vil bli (uten overskap), og noen bilder av benkeplate, benkeplate og gulv ved siden av hverandre, og diverse bilder/spisestue. Vi skal legge nytt tak med downlight, så lyset vil bli ulikt. Bør veggfargen gå mot grått eller gult?

23/11/2022 17:46:32

Fargerådgiver svarer:

Hei Sandra :) Da du har  LADY 0471 Lys Antikk på tilstøtende rom synes jeg  LADY 1931 Kokos er såpass lik så da ville jeg fortsatt med  LADY 0471 Lys Antikk. Ellers må jeg nevne at  LADY 10341 Kalk er ett supert forslag! Kombiner den gjerne med  LADY 10342 Kalkgrå hvor begge er anbefalt til  LADY 9918 Klassisk Hvit som hvittone. En annen god kandidat er den litt varmere  LADY 10678 Space i kombinasjon med  LADY 12075 Soothing Beige og  LADY 12076 Modern Beige

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.
Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer panelvegg/tak og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.
Slett tak og taklister maler du med LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.
Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.
Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter. Lykke til!
 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Hei og takk for tips:) Hvordan vil de nevnte fargene stå seg inntill mellomlys grå sofa, noe kald?

24/11/2022 11:46:59

Fargerådgiver svarer:

Hei! Vanskelig å si uten bilder, men ut fra beskrivelse holder jeg en knapp på  LADY 10341 Kalk :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun