Fargeråd til Stue/Spisestue/Kjøkken

Kategorier:

- Stue

- Kjøkken

Lister/dører/vinduer : Bomull og Klassisk hvit

Hei! Vi er i gang med oppussing av vår åpen stue/spisestue/kjøkkenløsning og ønsker hjelp med valg av farge. Vi har stor vinduer som slipper inn lys, men ikke direkte sollys. Kjøkken er fra JKE i matthvit (usikkert på akkurat farge her). Vi skal ha lys eik laminatgulv fra Pergo. Sofa kommer fra Bolia i fargen Stone Blue i tekstil Soil. Vi skal ha noen svart detaljer f.eks en svart peis med svart skifer og svart hengene taklys over spisebord og kjøkkenøy. Vi også ha en del eik møbler. Det blir ingen lister i taket eller rundt vindu, kun i gulvet som jeg tror er klassisk hvit eller bomull. Jeg har lyst å prøve Jotuns fargen Soothing beige overalt, men lurer på om jeg burde ha en annen kontrast farge inn i spisestue kroken hvor det er to storevinduer rett ved siden av hverandre, som du ser i vedlagt bilde. Og hvilken farge burde bruker vi i tak? (vi har brukt Jotun fargen Exhale i gangen sammen med Refleksjon i taket.) Åpent til andre farge forslag i tillegg!

2022-11-24 09:42:00

Fargerådgiver svarer:

Hei Addi

Uten en fargekode på dine kjøkkenfronter er det vanskelig å gi fargeråd, men isolert sett med  LADY 12075 Soothing Beige kan du se på den mørkere  LADY 1352 Form LADY 12181 Soft Comfort eller  LADY 5180 Oslo som vil fungere fint i møte farger i tilstøtende rom. Jeg ville valgt den samme hvittonen som du har på dine lister, dører og kjøkkenfronter.

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.
Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer panelvegg/tak og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.
Slett tak og taklister maler du med LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.
Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.
Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.
 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk