Fargeråd til nyrenovert leilighet

Kategorier:

- Stue

- Soverom

- Kjøkken

- Kontor

- Gang

Hei! Vi har kjøpt en leilighet hvor vi renoverer gulver, vegger og tak, og endrer hele planløsningen. I tillegg installeres det nytt kjøkken og bad. Jeg legger ved et bilde av den gamle og nye planløsningen. I den forbindelse hadde vi satt stor pris på fargeråd til hele leiligheten, med unntak av badeværelset. Leiligheten ligger i 1. etasje, og med den nye løsningen består den av et stort rom med kjøkken og stue i hver sin seksjon, to soverom (hovedsoverom og kontor/gjesterom), en gang/entré, et baderom, og en balkong tilstøtende kjøkken-allrommet. Stuen vender i nordvestlig retning. Det er dårligere lysforhold i den delen av rommet hvor kjøkkenet er, hvor lyset hovedsakelig kommer fra en balkongdør. Se vedlagte bilder. Jeg er glad i varme, naturlige toner, og forestiller meg ulike farger i ulike rom, men at det er ton-i-ton. Jeg liker jordtoner, lune gultoner (sennep, oker, kamel), , krem-beige- og oransjenyanser, gyllenbrunt, brente rødbrune farger kombinert med lyse sandfarger. i hele leiligheten, med unntak av badeværelset, legges det oljet, mellombrun 1-stav eikeparkett. Den heter Eik Nattland og er fra parkett.no (https://www.parkett.no/parkett-1-stav-eik-nattland-oljet). Det legges også gulvlist i eik (https://www.parkett.no/gulvlist-eik-mattlakket). Kjøkkenet er fra Norema og heter Elfi mørk mokka. Det er en matt mokkafarge. Jeg finner ikke fargekoden til denne, men kan forsøke å skaffe denne ved behov. Det kommer til å være et parallellkjøkken, uten overskap, slik at det er en stor veggflate over kjøkkenbenken vi ønsker å male i en passende farge. Her er lenker til kjøkkenserien: https://www.norema.no/kjokken/urban-collection/elfi/mokka/ https://www.power.no/kjoekken-vaskerom-og-garderobe/kjoekkenserier/norema-elfi-mokka-kjoekken/p-993461/ Si ifra om du trenger mer informasjon. På forhånd tusen takk for hjelpen. Med vennlig hilsen Emilie

24/11/2022 10:50:00

Kommentar

Her er et bedre bilde av den nye planløsningen.

24/11/2022 11:46:54

Fargerådgiver svarer:

Hei Emile

Takk for plantegninger og link til ditt gulv, men vi men vi trenger en NCS eller en Jotun fargekode på dine kjøkkenfronter før vi kan gi fargeråd. Hører fra deg ;)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei Line, Takk for hurtig svar. Jeg har nå fått fargekodene til kjøkkenmodellen Elfi mørk mokka. Den er S 4005-Y50R. En annen front vi vurderer er Hedy beige, hvor fargekoden er S 2005-Y20R. Jeg setter stor pris på fargeråd kombinert med førstnevnte eller begge to. Jeg kan utover det nevne, at vi tenker å beholde en teglsteinvegg i stuen (venstre yttervegg - på andre siden av peisen). Vennlig hilsen Emilie

25/11/2022 13:21:43

Fargerådgiver svarer:

Hei Emilie

Takk for fargekodene på kjøkkenfrontene ; ) Sammen med S 4005-Y50R som hos oss heter  LADY 2201 Varm Lin vil lysere toner som  LADY 10578 Misty Shadow,  LADY 12180 Present eller  LADY 1359 Macchiato bli fine. Ønsker du en mørkere tone vil  LADY 12119 Vintage Brown eller  LADY 10249 Sober bli fine. Både  LADY 5030 St. Pauls Blue,  LADY 4477 Deco Blue og den varme  LADY 20120 Organic Red er fine farger i denne paletten til de tilstøtende rommene. De sistnevnte blå og røde vil også fungere med fronter i den lysere S2005-Y20R som hos oss heter  LADY 1016 Blek Sand. Ønsker du en lysere tone til  LADY 1016 Blek Sand vil  LADY 1931 Kokos ,  LADY 0486 Silke eller  LADY 1928 Sommersne bli fine, og her vil også  LADY 10249 Sober,  LADY 12119 Vintage Brown eller  LADY 1233 Mohair bli fine som mørkere toner. Sammen med dine farger på kjøkkenfrontene og til veggene bør du velge  LADY 9918 Klassisk Hvit. det vil også fungere med  LADY 1624 Letthet.

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.
Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer panelvegg/tak og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.
Slett tak og taklister maler du med LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.
Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.
Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.
 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Tusen takk for hjelpen, Line!

30/11/2022 08:11:03