Fargesette hus fra 30-tallet

Kategorier:

- Enebolig

- Mur

- Staffasje

Vi må bytte kledning (og etterhvert tak) på vår enebolig fra 1937. Vi vil gjerne ha en farge, altså ikke sort/grå/hvit som hovedfarge. Og gjerne tre farger, med en farge på staffasje og deler av vinduer i tillegg til hvit. Vi ønsker at fargene skal bidra til at man ser at huset er fra 30-tallet (byggfunkis kanskje?), og ikke 70-tallet som det ser ut som nå! Ønsker også tips til farge på inngangsdør - gjerne en helt annen farge enn veggen! Som du ser på bildene er grunnmuren veldig synlig. Vi bor ved sjøen, og naboene har hus i hhv noe som ligner gustaviansk blå (se ene bildet), lysegul og hvitt.

26/12/2022 20:34:36

Fargerådgiver svarer:

Hei Anne, godt nytt år :-) Taket er en stor flate som må med i vurderingen. Har dere gjort dere noen tanker om type takstein ? Ønsker dere et lyst hus med mørkere detaljer eller som nå mørkere kledning og lyse detaljer ? Får dere hvite vinduer i  JOTUN 1453 Bomull S0502-Y ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takstein kan tilpasses, har ingen formening om farger der. Har heller ingen formening om mørkt vs. lyst - men ønsker at det passer til området (ved kysten) og naboene (som har lyse/fargerike hus) - så sånn sett er dagens veldig mørke farger litt feil tenker jeg. Vinduer kan også males i andre farger, trenger ikke være hvit.

02/01/2023 14:21:55

Fargerådgiver svarer:

Dersom fargen på taksteinen skal videreføres ser jeg for meg  JOTUN 10254 Brun Jord vil bli fin farge på huset sammen med  JOTUN MUR 1491 Slipesten på grunnmuren. Da vil du få dempet utrykket litt og huset vil bli litt mer forankret til bakken.   LADY 1024 Tidløs på skoddene sammen med  LADY 1453 Bomull på vinduene. Dersom du ikke ønsker at skoddene skal bli så fremtredenen vil de bli fine i  JOTUN 1284 Svolvær som vil gi en ton i ton med  JOTUN 10254 Brun Jord.

Maler du huset med DRYGOLIN Nordic Extreme, vår suverent beste maling noensinne, får huset en overlegen beskyttelse – tåler mest, og ekstrem farge- og glansholdbarhet som holder lengst. Malingen har oljeglans 50 som gir et vakkert, nymalt utseende. Malingen er også vannavvisende – regnsikker ned til 1 time, og selvrensende. Årets malingsnyhet DRYGOLIN Color Expert, har et vakkert, avdempet, silkematt utseende, er spesielt effektiv mot svertesopp og alger, selvrensende og gir ekstrem fargeholdbarhet. Malingen er svanemerket.

Vindu, dør, detaljer maler du med DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør. Muren maler du med JOTUN DryTech Murmaling. Klikk deg inn på produktlinken, der kan du lese mer om hvert enkelt produkt.
Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter. Følg oss gjerne på https://www.instagram.com/jotun_uteinspirasjon/ for nyttige tips og inspirasjon.
Vi ønsker deg lykke til :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Takk for veldig godt forslag! Det vurderes, men: Jeg kom over fargen Københavnsgrønn - den er nydelig. Om vi har den på vinduer og skodder - har du da forslag til farge på vegg og grunnmur?

08/01/2023 11:03:26

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen Anne, hva med :

 JOTUN 0394 Varmgrå  med mur i  JOTUN MUR 11129 Smoky Grey

 JOTUN 1939 Sandbeige med mur i  JOTUN MUR 1376 Frostrøyk

 JOTUN 8558 Balmy Grey med mur i  JOTUN MUR 1024 Tidløs

De er alle lekre sammen med  JOTUN 7658 Københavnsgrønn og jeg tror de vil stå fint til taket og fargene i nabolaget :-) Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Jaa, kjempefint! Tusen takk!

09/01/2023 11:32:11