maling av ytterdører

Kategorier:

- Enebolig

- Garasje

- Annet

Dører/vinduer/garasjeport :

Grunnmur og tak :

Hei😀 Garasjen våres er malt med butinox helhvit på noe. Snekkeren har malt der det er vanskelig å komme til. Så vi skal male resten av garasjen til sommeren. Huset er malt i optimal White A base hvit. Garasjeporter er i RAL 9016.. og døra på garasjen er veldig gul til dette og også standar fabrikkmalt men annen leverandør enn Garasjeporten. Garasjen ligger ikke helt inntil Huset, men på andre sida av tunet. Hva bør vi male resterende av garasjen med? Slik at det passer det som alt er malt og helst passer Garasjeporten også. Jeg ønsker å male døra til garasjen og på huset i en annen farge. Gjerne en gråbeige farge som passer til disse hvitfargene. Eller noe grønnlig. Inne i stua har jeh granskygge. Men den passer kanskje ikke mot den veldig hvite fargen? Vinduene er også mer gule enn veggene på huset. Så jeg vurdere å male de å. Men da samme farge som huset. Hva tenker du?😊

13/01/2023 09:28:47

Kommentar

Tar gjerne i mot tips om farge på døra på usett også. Og om bare døra skal males eller mer av det rundt døra. Og glans grad. Syns egentlig det er fint med litt glans eller kanskje mye🤔 jeg elsker alt som er koselig og gammeldags😀 å viss jeg skal male den på innsida også, må den jo passe til gang. Legger ved bilde av ganga.

13/01/2023 09:32:53

Fargerådgiver svarer:

Hei Hanne

Dersom du ønsker en hvittone på både garasje og hovedhus bør du velge den samme hvittonen og malingstypen garasjen som hovedhuset som har den største flaten. De forskjellige leverandørene operer med ulike hvittoner. Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter. Her ser jeg for meg det vil bli lekkert å male døren på begge sider i  JOTUN 9938 Dempet Sort, det samme med garasjeporten ;) På dør og vindu og andre detaljer i tre anbefaler vi  DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør.


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Tusen takk for raskt svar 😊 jeg har nok lyst på en farge som er litt mer romantisk og koselig på dørene 🙈 men så veldig fin ut den å. Men har nok ikke lyst på en så mørk farge. Men det går fint å male garasjeportene også?

13/01/2023 12:08:27

Fargerådgiver svarer:

Hei Hanne

Ta gjerne kontakt med våre eksperter på Teknisk Service, før du maler dine garasjeporter for nyttige råd og tips  du treffer dem på: https://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/chat/index.aspx eller 33 45 75 30.

Jeg ville valgt å male døren på begge sider. Hva med  LADY 8304 Timian,  en deilig dempet grønntone? Se også på  LADY 8469 Green Leaf som er fin til  LADY 1288 Granskygge. En litt mer grålig varm tone som  LADY 10679 Washed Linen vil også bli fin på ytterdøren dersom du ønsker en litt lysere tone. God helg ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Supert, takk😊👍 de skal jeg se på 😊 Ville du ha malt de vinduskarmene rundt døra også på både innside og utside eller bare døra? Tenker på om de spillene som en ser i vinduet ikke er så lett å få malt på den sida som vender inn mot gangen. Slik ar det blir rart om de er hvite viss det rundt er malt i en farge som døra på innsida. Men kanskje jeg kan bare male det på utsida?🤔 vil gjerne at døra skal se litt stor og herskapelig ut. Derfor tenkte jeg kanskje den ville se større ut på utsida om jeg malte de vunduskarmene rundt også i samme farge som døra. Er det vanlig å ha alle ytterdører på et hus i lik farge? Eller holder det med inngangsdøra og evt hagedøra? God helg 😊

13/01/2023 14:32:53

Fargerådgiver svarer:

Hei Hanne

 Maler du både dør og karm i lik farge vil du visuelt få en større dør, Hva med å sette på list på vinduet på innsiden? Det er ikke noe i veien for å male alle dører utvendig i lik farge, men det er som oftest hoveddøren vi ønsker skal få mest fokus, så da maler vi denne i en annen farge enn de andre ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun