Ny farge på soverom og walk-in

Kategorier:

- Soverom

Hei! Jeg har et soverom med walk-in på ca 12kvm. De to rommene er formet i en slags grov L-form. Walk-in vil utgjøre den vertikale streken i L-n og soverom den horisontale. Jeg så for meg å dele de to med en tjukk gardin hengt fra takskinne. Gardinen vil være ca 2m lang når strukket ut og utgjøre en betydelig del av vegginntrykket på soverom. Jeg ønsker da på gjerne råd til en god fargekombinasjon til maling av tak, vegg og list som går fint med en gardin jeg også ønsler fargeråd til. Jeg hadde gjerne sett for meg en varmt farge i område oransj/ brent / jord men er også åpen for andre farger. På gulvet har jeg heltre gran som jeg skal pusse og hvitpigmentere med matt lakk som i festen av leiligheten. Tilstøtende rom er gang, der har jeg Hvit Pepper på vegg og Bomull list. På stue Hvit te vegg og bomull list. Takk for råd! Marcus

24/01/2023 05:51:35

Fargerådgiver svarer:

Hei Marcus

Hei, vi hjelper deg gjerne, men vi trenger bilder slik at vi får et godt inntrykk av lysforhold, gulv og farger på dine møbler. Det er viktig at bildene er tatt i godt dagslys slik at fargegjengivelsen blir så riktig som mulig. Uten bilder blir det dessverre vanskelig å gjøre en faglig god vurdering. Bildene blir ikke publisert, det er bare du og jeg som ser dem.  Hører fra deg ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei og takk for svar! Jeg burde ha skjønt at bilder var nødvendig. Her har du bilder tatt kl 1330. Rommet er østvendt. Jeg har sett litt på farger selv og synes flere av «årets farger» er fine. Jeg liker cheerful peach og burnt ochre men tror sistnevnte blir for mørk. Jeg har vel kanskje i det hele tatt vurdert litt mer gule toner siden sist jeg skrev til deg, men vil holde det dust / lett. Gulvet ser du er ikke slipt, men jeg kommer til å slipe og lakke det med hvitpigmentert lakk ala som på stua a se bilder. Jeg kunne gjerne hatt tak og vegg i samme farge, og annen farge på list, karmlist og vindu. Av møbler vil jeg kun ha sengen og evt nattbord. Det på bildet som er tatt fra vindu ser du mot garderobe. Der har jeg tenkt å ha en takhengt gardin. Ikke bestemt farge. Åpen for forslag der også. På vinduet vil jeg ha en rullegardin. Takk for svar! Marcus 😊

28/01/2023 13:48:00

Fargerådgiver svarer:

Hei Marcus

Takk for bilder ;)

Hva med å male tak og vegger i  LADY 12082 Refined Yellow og vindu og dør i  LADY 8470 Smooth White som vil bli fine i møte med  LADY 8282 Hvit Pepper i tilstøtende rom ? Da vil du få en glidende overgang på de to lyse gråtonene ;) Du kan også velge  LADY 8470 Smooth White i taket og  LADY 12082 Refined Yellow på vegger sammen med en litt lysere gultone på alle dine detaljer i tre. Se på  LADY 12080 Soft Radiance, lekker i møte med  LADY 12082 Refined Yellow. Velger du en rolig basefarge kan du velge en litt tøffere mørkere tone på dine gardiner som bruntoner, blåtoner, grønntoner og brente oransje toner. Vi har ikke noe oversikt over gardiner, så her må du velge fargen selv, men ta med Jotun fargelamell til din nærmeste gardinbutikk som vil gi deg kyndig hjelp ;)

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.
Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer panelvegg/tak og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.
Slett tak og taklister maler du med LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.
Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.
Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.
 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk