Nye farger i renovert hus

Kategorier:

- Stue

- Soverom

- Kjøkken

- Gang

Lister/dører/vinduer : Bomull

Mitt nye kjøkken er et Epoq kjøkken i Steel Grey. Åpen løsning mot stue. Skal ha mørke detaljer på stekeovner, platetopp, benkeplater og vask. Lister, tak og dører er i standard bomull. Veggene er av gips. Skulle gjerne hatt forslag til farge som da kan brukes på kjøkkenet og fint til innredningen, men som også må gå på stue og gang i og med at det er åpent. Ville også gjerne ha tips til rolige farger på soverom, gjerne litt dempede. Samme farge i tak, lister og dører her - bomull.

24/01/2023 08:15:30

Fargerådgiver svarer:

Hei Bente

Vi hjelper deg gjerne med farger til flater som skal males, men vi trenger en NCS fargekode på dine kjøkkenfronter før vi kan gi fargeråd på farger som vil harmonere med de. Vi trenger også bilder slik at vi får et godt inntrykk av lysforhold, gulv og farger på dine møbler. Det er viktig at bildene er tatt i godt dagslys slik at fargegjengivelsen blir så riktig som mulig. Uten bilder blir det dessverre vanskelig å gjøre en faglig god vurdering. Bildene blir ikke publisert, det er bare du og jeg som ser dem. Hvis du kan si noen ord om farger du liker eller ikke liker er det supert. Hører fra deg. :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Har prøvd å få tatt bilder av møbler og gulvet som skal bli. NCS-kode er S 4500-N på kjøkkenfronter. Huset er under renovasjon, så får ikke tatt noe der av betydning.

26/01/2023 08:27:36

Fargerådgiver svarer:

Hei Bente

Takk for fargekoden på dine kjøkkenfronter ;) Sammen med dine kjøkkenfronter som er i en nøytral kjølig gråtone og dine gylne detaljer på hvittone og møbler ville jeg sett på en deilig frisk tone som  LADY 2011 Antique Brass eller  LADY 2040 Lys Granitt. De kan også fint kombineres i stue/kjøkken ;) Hva med en dempet grønntone som  LADY 8469 Green Leaf på soverommet?

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon til gode kombinasjoner og anbefalte hvittoner. Det er viktig at fargene blir testet hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Hei og takk for svar. Skjønner at dette er trendy farger nå, men jeg er ingen rosa person. Du har ikke no forslag til noe litt mer nøytralt? Noe som "varer" litt lenger? Noe lunt, mer nøytralt, men fortsatt en lys tone. Hele huset har en grunnflate på ca 80 kvm, så stue, kjøkken og gang er kanskje ca 50

29/01/2023 08:06:12

Fargerådgiver svarer:

Hei Bente

Sammen med dine nye gulv og fargen på dine hvittoner er det mange lyse beige toner som vil funger fint, men grunnet dine kjøkkenfronter som er i den nøytrale kjølige gråtonen vil mange av disse beige tonen fort vippe dine kjøkkenfonter mer kjølig, mot lilla. Here ville jeg sett beige toner med litt rødt i seg som jeg opplever vil fungere. Dine fronter er og blir kjølige, og blått og beige er i mine øyne fine sammen ;) Hva med  LADY 1359 Macchiato,  LADY 12076 Modern Beige eller  LADY 1140 Sand ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun