Farge kjøkken, stue og gang i nytt hus

Kategorier:

- Stue

- Kjøkken

- Gang

Lister/dører/vinduer : Bomull

Hei. Vi bygger nytt hus og ønsker hjelp til farger på kjøkken, stue og gang. Disse omma henger sammen, men er også delt opp så jeg tenker forskjellig farge i alle romma. Kjøkkenet er svart seanse fra aubo. (Ser mer mørkegrått ut). Lister og tak i bomull, lyst gulv. Mye vinduer. Jeg tenkte i utgangspunktet farger i grønntoner. Har sett på green leaf til kjøkken, men vil denne bli for mørk til et svart kjøkken? Eventuelt har du andre forslag til en farge som passer fint til svart kjøkken? Som ikke er for sterk/voldsom. Jeg ønsker litt tidløse farger. Og hva slags farge bør man da ha i stua som henger sammen med kjøkken? Jeg tenkte muligens en grønntoner som er litt lysere enn kjøkken. Ønsker også tips til farge i gangen, denne gangen går ned i 1. Etg og fortsette der nede. Her er det ikke like mye vindu, så denne bør også være ganske lys, men være i harmoni med fargene oppe. Takk for svar 😊

24/01/2023 10:55:11

Fargerådgiver svarer:

Hei Ranveig, hvor mørke vegger man trives med er smak og behag, i min verden er  LADY 8469 Green Leaf vakker sammen med sort og ikke for mørk ;-) Vil du teste en som er lysere se på  LADY 8252 Green Harmony, begge disse kan du gjerne kombinere med de lysere  LADY 8302 Laurbær eller  LADY 8478 Pale Green i stuen. Uten informasjon om ditt gulv er det litt vrient å mene så mye om en lys tone til gangen, men se på  LADY 1024 Tidløs,  LADY 10678 Space eller  LADY 1931 Kokos :-) 

Se gjerne også på  LADY 8304 Timian til kjøkkenet kombinert med  LADY 1288 Granskygge i stuen og  LADY 12123 Contemporary White eller  LADY 8303 Hvitlyng i gangen :-) 

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.
Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer panelvegg/tak og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.
Slett tak og taklister maler du med LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.
Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.
Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.
 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Hei. Takk for behjelpelig svar. Det er samme gulv i hele huset, reletavivt lys laminat. Jeg har bestemt meg for green leaf på kjøkken. Fortsatt litt usikker på stue og gang. Tror du det vil passe best med laurbær eller pale green i stua? Og i gang tenker jeg enten hvitlyng eller muligens pale linden, tror du disse vil passe inn der? Blir hvitlyng gulaktig eller mer grønntone? Og vil alle disse fargene passe med bomull som lister og tak er malt i? Takk for svar 😊

26/01/2023 14:15:52

Svar:

I gangen er det grå fliser 😊

27/01/2023 05:39:14

Fargerådgiver svarer:

Hei Ranvig, uten bilder av rommene og et inntrykk av gulv og møbler er det dessverre umulig å si om jeg ville valgt  LADY 8302 Laurbær eller  LADY 8478 Pale Green i stuen. De er relativt like, men  LADY 8478 Pale Green er litt lysere og mindre gul. Hvis jeg sier at alle farger virker lysere på store flater i forhold til små prøver så kanskje det kan hjelpe deg med å velge :-)  LADY 8303 Hvitlyng er lekker sammen med disse, den er litt gulere og det gir en spannede kontrast mot de grønnere tonene :-) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun