Hus i byggefelt

Kategorier:

- Enebolig

Dører/vinduer/garasjeport :

Grunnmur og tak :

Hei skal male huset i løpet av våren/ sommeren. Har lurt litt på «frostrøyk» som hovudfarge, og feks herregårdsgrønn på vindskier, hjørnebord og listverk rundt vinduer og dører. Vil dette passe sammen, eller er det andre kombinasjoner som passer bedre kanskje. Er i grunn relativt åpen for helt andre farger også, men ønsker ikke å male huset rødt, som det har vert siden 1990. Flere av vinduene har alukledd ramme med fargekode 0502-y. De andre vinduene med treramme vil derfor også bli malt i denne fargen. Som nemnt håper dere kan gi meg tips/råd. Om ønskelig kan jeg selvsagt også sende flere bilder av fasaden.

15/03/2023 19:43:00

Fargerådgiver svarer:

Hei Eirik :) Vinduer i det vi kaller  JOTUN 1001 Egghvit vil fungere fint til  JOTUN 1376 Frostrøyk. Jeg er litt redd for at  JOTUN 1376 Frostrøyk vil dra seg i en mer rødlig retning i møte med  JOTUN 8413 Herregårdsgrønn.

Hva med hovedfarge i  JOTUN 1939 Sandbeige eller  JOTUN 10293 Lys Hamp som vil stå fint til  JOTUN 1001 Egghvit og  JOTUN 8413 Herregårdsgrønn, dermed vil det ikke bli så store kontraster og du vil få ett mildere uttrykk :) 

Klikk deg inn på farge-linken, der kan du lese mer om fargene og se større bilder. Du finner også anbefalte kombinasjoner til detaljer, mur og terrasse.

Maler du huset med DRYGOLIN Nordic Extreme, vår suverent beste maling noensinne, får huset en overlegen beskyttelse – tåler mest, og ekstrem farge- og glansholdbarhet som holder lengst. Malingen har oljeglans 50 som gir et vakkert, nymalt utseende. Malingen er også vannavvisende – regnsikker ned til 1 time, og selvrensende. Nyheten DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt har et vakkert, supermatt utseende og den samme unike Extreme-teknologien som sikrer overlegen beskyttelse og suveren fargeholdbarhet. Den supermatte glansgraden gir en dempet fremtoning som svarer til de store trendbevegelsene innen moderne arkitektur, men passer også godt på mer tradisjonelle boliger. 

DRYGOLIN Color Expert, har et vakkert, avdempet, silkematt utseende, er spesielt effektiv mot svertesopp og alger, selvrensende og gir ekstrem fargeholdbarhet. Malingen er svanemerket.

Vindu, dør, detaljer maler du med DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør. Muren maler du med JOTUN DryTech Murmaling. Terrassen beises med TREBITT Terrassebeis. 
Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter. Følg oss gjerne på https://www.instagram.com/jotun_uteinspirasjon / for nyttige tips og inspirasjon. Lykke til ! 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk