Farge (r) i stort fellesrom på skole

Kategorier:

- Annet

Vi har en samlingssal på skolen. Rommet ligger delvis på/under bakkeplan, med vinduer ut mot skolegården som slipper inn endel lys. Rommet har en scene som skal fungere til forestillinger, konserter og andre tilstelninger. Rommet fungerer også som oppholdsrom i friminutt. Nå skal vi etablere rommet som et utstillingslokale, slik at vi kan stille ut elevarbeider på tavler, hyller, montere og skjermer. Rommet har tre søyler. Disse vurderer vi også å bruke til å stille ut kunst/arbeider på, eller snekre plantekasse rundt til klatreplanter. I dag fremstår rommet kaldt og goldt med hvite vegger og blå søyler. Dørene i rommet er også blå. Vi ønsker en lunere atmosfære. Hvilke farge (r) kan dere anbefale i et slikt rom? Alle overflater kan males.

17/03/2023 09:22:04

Fargerådgiver svarer:

Hei Solveig

Jeg har fått fortalt en gang at det vil bli foretrukket en mørk tone på scenen som da vil lettere fremheve det som skjer der. Så da ville jeg fortsatt med  LADY 9938 Dempet Sort her ;) Hva med å male taket i en fin blåtone som gir assosiasjoner til himmelen? Se på  LADY 5504 Coastal Blue som da vil bli fin sammen med forskjellige farger på søylene. Jeg ser for meg  LADY 11175 Adventure,  LADY 8469 Green Leaf og  JOTUN 1973 Antikkgrå sammen med  LADY 1024 Tidløs på de andre flatene ;)

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon til gode kombinasjoner og anbefalte hvittoner. Det er viktig at fargene blir testet hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk