Ny farge på barnerom til 8-åring

Kategorier:

- Barnerom

Lister/dører/vinduer : RAL 7016

Hei, jeg skal male barnerom til en 8åring som sier han ønsker seg turkis. Tilstøtende rom og rommet hans nå er malt i Sommersne. Dørene til rommet og vinduene er antracit RAL 7016. Jeg har sett på farger som Sjøsmaragd og Scooter, eventuelt fusion. Møbler ellers blir nok hvite, de på bildene er solgt. Gulvet har fin. lys parkett i Ask. Hva vil du anbefale som funker til RAL 7016? Det er et stort vindu på rommet som går ned til gulvet og det er høyt under taket, og skrår til lavest takhøyde 245. Kan jeg kun male en vegg eller bør alle males? I såfall hvilken vegg..

2023-03-17 11:29:57

Fargerådgiver svarer:

Hei Camilla :) I mine øyne vil   LADY 5397 Scooter,  LADY 5362 Fusion og  LADY 6084 Sjøsmaragd fungere helt fint til RAL 7016 ;) Jeg holder en knapp på  LADY 5362 Fusion, denne kan du kombinere med  LADY 6084 Sjøsmaragd på småmøbler. 

Det er vanskelig for meg å svare på hvilken vegg da jeg ikke får noe helhetsinntrykk av taket og veggenes oppdelinger ut fra bildene. Hva med å starte på vegger hvor vindusrekken går å ta en vurdering ut fra det :) 

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon til gode kombinasjoner og anbefalte hvittoner. Det er viktig at fargene blir testet hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter. Lykke til og god helg :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takker! Kan jeg spørre hvorfor du holder en knapp på fusion fremfor sjøsmaragd? Fusion er ikke for mørk for et barnerom?

20/03/2023 00:23:14

Fargerådgiver svarer:

Hei Camilla :) Barn tåler mer med hensyn til lysstyrke, jo eldre man er desto mer lys trenger man. Jeg er redd  LADY 6084 Sjøsmaragd vil bli for kraftig. Ofte vokser fargen mer på veggen. Litt opp til dere hvor lyst eller mørkt du ønsker å gå ;) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun