Farge på vegg i kjøkken/stue

Kategorier:

- Stue

- Kjøkken

Lister/dører/vinduer : NCS0502Y på dører og karmer. NCSS0502Y på lister/gulvlister.

Heisann! Samboer og jeg bygger hus og skal lande veggfarge. Hva tenker du om Gentle whisper som veggfarge i kjøkken/stuerom med kjøkkenfronter i Onyx grå S-6500-N? Onyx grå skal kombineres med noen overskap og høyskap i Sembra (etterligning av eik i utførelse) og gråhvit benkeplate (se bilde), ellers detaljer i sort. Vinduer er valgt i sort ramme. Foringer, listverk, dører og karmer leveres i bomull/eggehvit. Gulv er ikke bestemt enda, men vi ønsker gulvlistene som hører til, evt. male som veggfarge, og ikke hvitmalte. Ser at bomull/eggehvit ikke er anbefalt til Gentle whisper, men heller klassisk hvit (?), så vi tenker det går ann å male foringer og øvrige lister i den hvitfargen, evt. i samme farge som veggfarge. Dører/dørkarmer vurderes også malt i en sortfarge (hvilken anbefales i så fall?). Men så er det trappa da, som er bomull/eggehvit, så det er jo noe som også spiller inn…har vel egentlig lyst til å beholde den hvitmalt… Trinnene er i furu, farge ikke bestemt enda. Satser på å klare å matche gulvfarge. Vedlagt er bilder av farge på kjøkkenbord, stuebord og TV-benk, i tillegg til stoff valgt til spisestuestoler (grå) og sofa (bruntone). Vedlagt også bilder av rommet, og illustrasjoner av løsning (ikke rett ift. farge, men møblering). Lys fra nordvest inn i front. Alle vegger og tak males i samme farge nå, også tenker vi å male om noen soverom/toalettrommet i andre farger etterhvert. Har du evt. noen forslag til kombinasjoner som kan fungere fint med Gentle whisper, om vi ender med å gå for den? Vi liker rolige, avslappende og litt lyse veggfarger, gjerne i blågrønne, grønne eller greige/lyse brune toner.

2023-05-25 10:33:46

Fargerådgiver svarer:

Hei Irene

 LADY 12182 Gentle Whisper er anbefalt sammen med den rene nøytrale hvite  LADY 9918 Klassisk Hvit da de mer gylne hvittonen fort vipper mer gule og den greige mer rødlig og kjølig. Om det vil bli fremtredende hos deg er det bare du som kan avgjøre. Hva med å velge  LADY 12076 Modern Beige som en basefarge som er varm og lun og som vil stå fint til dine detaljer i  LADY 1453 Bomull. Eller den varmere  LADY 1359 Macchiato eller  LADY 2024 Senses ? Se hvilken som vil gi best harmoni i møte med gulv og kjøkkenfront i ditt lys.   LADY 9938 Dempet Sort vil jeg anbefale som er litt mykere enn  LADY 4116 Corvus Black ;)

Klikk deg inn på fargelinken; der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon til gode fargekombinasjoner. Husk at dine lysforhold, gulv og møbler kan påvirke opplevelsen av fargen.

Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns maling og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk