Farge på vegg i stue

Kategorier:

- Stue

Lister/dører/vinduer : Bomull eller annen hvit. Tak som vegger

Er i gang med å pusse opp ei leilighet, og trenger et råd i forhold til hvilke fager som kan passe sammen. Planen er å ha kjøkken innredning på en vegg i stua. Det er kun lys fra ei balkong dør og et vindu ca 120cm bredt. Planen er å ha bestille kjøkkeninnredningen malt i Mordern beige, eller S 3005-Y20R. benkeplate i en lys farge. Det er ønskelig male vegger og tak i en tone som passer til kjøkkenet, men gjerne en lysere beige. Har sett på fargene Kalk og Frostrøyk. Usikker på hvordan de står til de 2 alternativene på kjøkkeninnredning. Passer de til de førstnevnte? usikker på om disse alternative vegg fargene kan være litt lyse slik at rommet blir for kaldt. Har du noe alternative forslag. Foreløpig er er tenkt at noe det skal være detaljer i sort, som kran, oppvask kum, kanskje spisebord mm. Ikke medsendt blider nå. Trenger fargerådet før jeg har tilgang på å ta bilder da kjøkken må bestilles nå. Fortrinnsvis ønskes råd om hvordan fargene står til hverandre.

2023-05-25 11:25:37

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin, både  LADY 1376 Frostrøyk og  LADY 10341 Kalk er lekre sammen med  LADY 12076 Modern Beige. Av disse er  LADY 1376 Frostrøyk foretrukket sammen med detaljer i  LADY 1453 Bomull. Sammen med S3005-Y20R som hos oss heter  JOTUN 1939 Sandbeige ville jeg valgt  LADY 1376 Frostrøyk eller  LADY 1016 Blek Sand. Om en farge er for lys eller ikke blir det umulig for meg å si noe om uten bilder av gulvet og et inntrykk av rommet :-) 

Klikk deg inn på fargelinken; der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon til gode fargekombinasjoner. Husk at dine lysforhold, gulv og møbler kan påvirke opplevelsen av fargen.

Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns maling og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Takk for raskt svar. Hvis valget ender på Modern Beige på kjøkkeninnredning og Kalk på vegger, hvordan vil fargen Letthet bli mot disse på dører, lister mm? Har du noe råd om det er klokt å velge Kalk i taket også, eller vil være være bedre med en hvittfarge i tak eks Letthet. Vedr gulv så er dette ikke kjøpt og valgt ennå.

26/05/2023 08:01:45

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin,  LADY 9918 Klassisk Hvit er anbefalt sammen med  LADY 10341 Kalk men den litt lunere  LADY 1624 Letthet fungere også fint i mine øyne. Hva slags gulv du får er etter min mening avgjørende for om du bør velge  LADY 9918 Klassisk Hvit eller den litt lunere  LADY 1624 Letthet. Taket kan jeg ikke uttale meg om uten bilder :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar. Det har vært forsøkt malt med fargeprøver på vegg i stue, men erfarer at fargen Kalk absolutt ikke blir fin i rommet. Den oppleves for lys og i litt for mye blå/ lilla nyanse. Det hadde vært ønskelig med en varmere tone og kanskje noe mørkere enn Frostrøyk som har blitt anbefalt tidligere. Kjøkkeninnredning i fargen Modern Beige blir på vegg markert gult på bildet som er hentet fra prospektet. Får derfor noe lys inn på denne fra verandadør og vindu. Lagt ved blide av fargeprøvene for å vise fargen på benkeplate, samt et bilde av en prøve av gulvet. Har du noe alternative forslag til farge som kan passe?

12/06/2023 12:31:56

Svar:

se melding sendt litt tidligere i dag1206, glemt et bilde som viser lyset inn mot kjøkken. Tips til lun beige farge som står til Modern Beige kjøkkeninnredning

12/06/2023 12:35:55

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin, jeg ser at  LADY 10341 Kalk blir kjølig mot gulvet. Hva med  LADY 10678 Space den er lekker sammen med  LADY 12076 Modern Beige og dypere enn  LADY 1376 Frostrøyk, den er ikke like rød i undertonen som  LADY 10341 Kalk så jeg tror den blir finere til gulvet :-) Vegger i samme farge som kjøkkenfrontene er også lekkert.

Vil du ha mer varme enn  LADY 10678 Space kan du gjerne også kikke på  LADY 12083 Devine,  LADY 10290 Soft Touch og  LADY 10579 Complexion sammen med kjøkkenfronter i  LADY 12076 Modern Beige. Håper en av disse blir perfekt hos deg :-) Tak i samme farge som vegger er lekkert, på hvite detaljer ville jeg valgt  LADY 1624 Letthet

Klikk deg inn på fargelinken; der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon. Husk at dine lysforhold, gulv og møbler kan påvirke opplevelsen av fargen.

Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns maling og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.


 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk