Tips til farge på kjøkkenvegg

Kategorier:

- Kjøkken

Lister/dører/vinduer : Klassisk hvit

Vi ønsker å male veggen over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er en del av åpen stue/kjøkken-løsning. Alle vegger er i dag Jotun Sommersne. Kjøkkenbenken er av lys eik med hvit benkeplate. Vi er glad i den lyse nordiske stilen, men ønsker å bryte litt opp med en annen farge på denne veggen. Vinduskarm på kjøkkenveggen er i mørk grå/nesten sort (har ikke fargekode på disse).

2023-06-02 07:58:08

Fargerådgiver svarer:

Hei Cathrine :) Jeg trenger å vite hvilken farge/ NCS det er på dine kjøkkenfronter. Send gjerne bilder også. Bildene blir ikke publisert, det er bare du og jeg som ser dem. God helg :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Det er lys eikefarge (har disse ncs-kode?) ellers er det klassisk hvit på resterende fronter og benkeplate

02/06/2023 14:20:54

Fargerådgiver svarer:

Hei, takk for svar :) Med  LADY 1928 Sommersne,  LADY 9918 Klassisk Hvit / eik på fronter og  LADY 1016 Blek Sand i fargepaletten vil  JOTUN 1939 Sandbeige og  LADY 1233 Mohair bli gode kandidater. Det er ikke noe i veien for at du også her kan fortsette med  LADY 1016 Blek Sand slik at du får en rød tråd gjennom rommene. 

Klikk deg inn på fargelinken; der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon til gode fargekombinasjoner. Husk at dine lysforhold, gulv og møbler kan påvirke opplevelsen av fargen.

Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns maling og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter. Lykke til! 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar! Jeg har tenkt på at det kanskje kunne vært fint med en glad farge i stedet for grått ettersom hele huset stort sett går i hvitt og grått. Jeg har vurdert litt en avdempet gulfarge. Feks Refined yellow. Hva tenker du om det? Går denne til sommersne? Har du evt andre glade fargeforslag som også er litt avdempede?

07/06/2023 10:34:55

Fargerådgiver svarer:

Hei :) Jeg er litt redd  LADY 12082 Refined Yellow vil vippe litt syrlig i møte med ditt varme, rødlige gulv da den har lite rødt i seg. Ta en titt på  LADY 1392 Gul Antikk eller den lysere  LADY 12118 Hummus som har mer rødt i seg og derfor vil stå bedre til  LADY 1928 Sommersne, kjøkkenfronter og gulv :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun