Ny boligblokk beliggende i skogen

Kategorier:

- Annet

Dører/vinduer/garasjeport :

Hei, Vi forsøker å finne en dekkende oljebeis som ikke er transparent. Jeg forstår det som at det er DRYGOLIN jeg skal se på da? Fargenyansene i prosjektet er naturlige jordtoner hvor vi bruker en banding av tegl og panel som materialer. Jeg ønsker å finne en lys brun farge med ikke for mye varme og som ikke blir for gul. Har dere noen forslag til hva jeg kan bruke da? Tar gjerne også imot en dekkende oljebeid som er mørkere, vi har sett på fargen møre royal brun, som referanse. Tar gjerne imot tips fra dere om en dekkende beis på som ligner på denne. Legger ved teglprøvene våre for å vise hvilke farger de det skal passe sammen med.

2023-09-12 13:21:35

Fargerådgiver svarer:

Hei Linn

Her opplever jeg det er tre veldig ulike farger på prøvene. På den øverste vil jeg foreslå  JOTUN 1376 Frostrøyk, den i midten  JOTUN 0343 Antikkhvit og den nederste  JOTUN 0471 Lys Antikk som helt lyse toner. Ønsker du en mer dempet bruntone kan du se på  JOTUN 1284 Svolvær til den øverste.  JOTUN 10254 Brun Jord til den i midten og  JOTUN 2182 Nøtt til den nederste.

 

Klikk deg inn på fargelinken, der kan du lese mer om fargene. Du finner også anbefalte fargekombinasjoner til detaljer, mur og terrasse.

Maler du huset med DRYGOLIN Nordic Extreme, vår suverent beste maling noensinne, får huset en overlegen beskyttelse – den tåler mest, og har ekstrem farge- og glansholdbarhet.

Nyheten DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt har et vakkert, supermatt utseende og den samme unike Extreme-teknologien som sikrer overlegen beskyttelse og suveren fargeholdbarhet. 

DRYGOLIN Color Expert, har et vakkert, avdempet, silkematt utseende og en ekstrem fargeholdbarhet.

Vindu, dør og detaljer maler du med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør. Mur maler du med JOTUN DryTech Murmaling. Terrassen beises med TREBITT Terrassebeis eller TREBITT Oljebeis Terrasse.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns malinger og produkter. Alle våre farger har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Hei tusen takk for god hjelp! Finnes det noe som har enda mer brunt i seg? Har sett dette bildet på hjemmesiden deres som jeg liker godt. https://issuu.com/jotundekorativ/docs/jotun_trebitt_oljebeis_fargekart_2023_norge Men finne ikke en ligende farge i dekkbeis, og ikke transparent.

12/09/2023 15:12:58

Fargerådgiver svarer:

Hei Linn

Det du har sett på er en transparent beis, og du vil ikke få det samme utrykket med en dekkende maling. Du kan se på  JOTUN 1486 Rå Umbra Blek som er en gråbeige tone dersom  JOTUN 2182 Nøtt,  JOTUN 10254 Brun Jord eller  JOTUN 1284 Svolvær ble for mørke.


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Nei, JOTUN 2182 Nøtt, JOTUN 10254 Brun Jord eller JOTUN 1284 Svolvær er ikke for mørke, men kanskje tenker vi går for JOTUN 2182 Nøtt på det mørke panelet. På det lyse panelet er jeg fremdeles litt usikker. Har du et ekte bilde av JOTUN 1486 Rå Umbra Blek, JOTUN 10254 Brun Jord og JOTUN 1284 Svolvær. Altså hvordan det faktisk blir i virkeligheten når det kommer på treverk? Har litt troen på jotun brun jord, men redd for at det blir for grå. Vi vil ha det mer lyst brunt om du skjønner? Her kan du se illustrasjoner, med tanken på hva de skal passe sammen med av andre farger. https://www.jm.no/viken-fylke/ullensaker-kommune/jessheim/allergotskogen-hus-2/

13/09/2023 09:30:21

Fargerådgiver svarer:

Hei Linn, hva med  JOTUN 1377 Utmark eller  JOTUN 1816 Strand de er varmere mindre grå og lekre sammen med  JOTUN 2182 Nøtt. Ta en titt på https://uteinspirasjon.jotun.no/ her finner du bildene vi har av ulike farger og mye inspirasjon. Jeg anbefaler at dere vurderer fargene på oppstrøksprøver sammen med fysiske prøver av steinene dere velger til fasade. Hvis jeg ikke har misforstått så er endelig stein til fasade ikke valgt.

Vi ser at dette er et større prosjekt og det virker som om du representerer en profesjonell aktør. Jotuns fargerådgivere jobber mot private personer.

Jotun kan kostnadsfritt hjelpe med tekniske vurderinger av underlag og bistå med valg av riktig maling og kvalitet. Hvis dette er ønskelig, kan du ta kontakt med Jotun Teknisk Service (Jotun.no) / telefon 33 45 75 30. 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun