Fargeråd

Kategorier:

- Enebolig

- Terrasse

- Garasje

Dører/vinduer/garasjeport :

Hei. Huset vårt er malt i frostrøyk, trapp beiset i fargen shimmergrå. Vi skal bytte ut garasjeporten, fra hvit til RAL 9700. Nylig bygd en pergola på terassen. Vi ønsker å beise denne. Den «henger sammen med» terasserekkverk malt i frostrøyk. Terassebord er oljet Møre Royal, brun farge. Hvilken farge kan det fungere å beise pergola i? (Planlegger å bytte ut shimmergrå trapp til samme farge som pergola ev beises i). Og vil det fungere å beise pergola, eller blir det et rotete uttrykk?

2023-09-12 21:07:05

Fargerådgiver svarer:

Hei Marianne :) I følge mine opplysninger finnes ikke RAL 9700, mener du RAL 9007 Graualuminium? Hører fra deg :) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, riktig RAL kode er 7039, kvartsgrå

13/09/2023 14:10:30

Fargerådgiver svarer:

Hei :) Jeg er helt enig med deg i at trapp mot terrassen i  TREBITT 9073 Shimmergrå bør byttes ut da den ikke er optimal i møte med den brune fra Møre Royal. Vi har ikke oppstrøksprøver fra Møre Royal men ut fra bilder ser den ut til å ligne  TREBITT 9052 Eksotisk Tre. Jeg holder en knapp på å beise pergola i samme beisfargen som er på din terrasse, dermed får du en forlengelse i uttrykket. Det vil også bli lekkert å male pergolaen i  JOTUN 1376 Frostrøyk , men male vil du ikke etter det jeg forstår;) Lykke til :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for svar! Jo, male er absolutt et alternativ, og egentlig det enkleste for oss. Bare lurte på om det ville bli kjedelig, eller gi et helhetlig uttrykk. Jeg er ikke så glad i terassegulvfargen, men vi er litt «stuck» med den. Om vi vil bytte farge på trappene som er shimmergrå, er det andre farger du ser kan fungere enn den som er brun? Og som også harmonerer med grå dører og ny garasjeport i RAL 7039 (muligens det blir denne ihvertfall).

14/09/2023 18:21:12

Fargerådgiver svarer:

Hei :) Hva om du beiser i trapper og terrasse i  TREBITT 90002 Gråsvart, dermed får du knyttet gråtonen fra garasjeport og dør . Det er spennende kontraster når lyse toner møter de mørke så i mine øyne ikke kjedelig med lys pergola ;) God helg ønskes :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun